Setari Cookie-uri

15 maternitati din Romania, dotate cu echipamente medicale in campania Grija pentru copii

Din dorinta de a contribui la ingrijirea copiilor nascuti prematur, in 2013 Dorna s-a alaturat Asociatiei Salvati Copiii, dezvoltand campania Grija pentru copii. Astfel, am ajutat la dotarea a 15 maternitati din Romania cu echipamente de specialitate.

Comunicat de presa

Din dorinta de a contribui la ingrijirea copiilor nascuti prematur, in 2013 Dorna s-a alaturat Asociatiei Salvati Copiii, dezvoltand campania “Grija pentru copii”. Astfel, am ajutat la dotarea a 15 maternitati din Romania cu echipamente de specialitate. Initiativa continua si anul acesta sub sloganul “Impreuna dam speranta copiilor nascuti prematur!”

In Romania, 1 din 10 copii se naste prematur si are nevoie de ingrijire speciala inca din prima ora de viata, ceea ce necesita echipamente medicale performante si medici specializati.

“Copiii nascuti prematur au nevoie de toata grija si atentia noastra, asa cum au nevoie de cadre medicale specializate si echipamente performante. Dotarea celor 15 maternitati in cadrul campaniei desfasurate anul trecut reprezinta un prim pas al brandului Dorna in sustinerea nou-nascutilor prematur. Campania “Grija pentru copii” continua si in 2014, cu scopul de a dota maternitatile din Romania cu echipamente medicale de specialitate. Nu am fi reusit acest demers fara ajutorul partenerilor nostri, Asociatia Salvati Copiii, dar si al consumatorilor care s-au alaturat initiativei” a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

Citește și:

In Bucuresti, trei maternitati au primit echipamente medicale de specialitate. Maternitatea Bucur a fost echipata cu un incubator performant, Maternitatea Filantropia, cu un ventilator neonatal, iar Maternitatea Polizu a primit o masa de reanimare. Aceste echipamente medicale vin in sprijinul celor peste 3500 de cazuri de nasteri inregistrate anual in fiecare dintre aceste maternitati.

In tara, 12 unitati medicale au fost dotate cu aparatura medicala performanta, in functie de necesitatile sectiilor de neonatologie. De exemplu, Spitalul Judetean de Urgenta Caras-Severin a fost echipat cu un incubator si un monitor de functii vitale, Spitalul Judetean din Constanta, cu un set laringoscop, 4 Pulsoximetre si 40 de senzori neonatali, iar maternitatile din Hunedoara, Botosani si Sibiu au primit cate un incubator de terapie intensiva. Lista completa a maternitatilor dotate in cadrul campaniei “Grija pentru copii” este disponibila pe site-ul www.grijapentrucopii.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.