Desi minimizata, lauzia are micile ei neplaceri si caracteristici, despre care insa nu se prea discuta, caci proaspata mamica este prea ocupata cu bebe si nu prea are nici timp, nici energie sa schimbe impresii cu prietenele sau cu alte mamici.

Exista insa cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii in legatura cu lauzia:

Multe femei care au nascut recent (lauze) declara ca au trecut prin atacuri de panica. Dupa nastere mamica incepe sa realizeze uriasa responsabilitate pe care o are acum. Si tocmai cand isi da seama de toate astea, este externata din maternitate si trimisa acasa, sa se bucure de micuta ei comoara, cu nimic mai mult decat urarea plina de zambet „Crestere usoara!”.

Oricum ai nascut, „urmele” se mentin si in lauzie. Fie ca ai nascut prin cezariana, fie ca ai nascut natural si ai avut parte de epiziotomie, cele 40 de zile de lauzie sunt de obicei insotite de un anume grad de disconfort.

Desi ai nascut, corpul tau este departe de ce era inainte de sarcina. Va mai dura luni bune pana sa revii la talia de dinainte!

Eliminarea lohiilor poate fi cu totul altfel decat te asteptai. Uneori ele se elimina in mult mai scurt timp, alteori sangerarea se poate opri doar pentru a reincepe dupa cateva zile.

Tampoanele pentru sani au aparut cu siguranta dintr-o necesitate. In perioada lauziei, dar probabil ca si dupa aceea, vei descoperi ca esti deosebit de sensibila la stimuli legati de bebelusi si sanii tai vor incepe sa curga.

Cele 40 de zile de lauzie sunt, in mod traditional, zile de odihna. Desi se vehiculeaza ide de genul „Strabunicele noastre nasteau in camp si a doua zi se intorceau la munca”, afirmatia este eronata.

Citeste mai multe despre lauzie in Clubul Bebelusilor

Foto: parinti cu copii - shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: