Setari Cookie-uri

Data probabila a nasterii este doar un mit?

Cand oare se va naste copilul meu? este intrebarea clasica pe care orice viitoare mamica si-o pune in cele 9 luni de sarcina. Exista metode prin care medicii calculeaza data probabila a nasterii dar oare chiar sunt valabile aceste metode?

Unii bebelusi se lasa mult timp asteptati, si nimeni nu stie de ce se pregateasc atat de mult pentru a veni pe lume. Studiile arata ca baietii se nasc mai frecvent dupa termenul prezis, pe cand fetele se grabesc sa se nasca. Dupa ce s-au depasit cele 42 de sapatamani de sarcina, exista riscul ca placenta sa se deterioreze, iar bebe poate sa inceapa sa exerseze respiratia si astfel sa aspire lichid amniotic sau meconiu, astfel ca o sarcina “tarzie” trebuie bine supravegheata.

Intr-un final nu prea conteaza daca nasterea te ia pe nepregatite sau esti nerabdatoare in fiecare zi pentru ca bebe se lasa asteptat… Tot ce conteaza este ca bebelusul sa se nasca sanatos! Tu cum ai nascut fata de data probabila a nasterii? Impartaseste pe FORUM cu noi experientele tale!

Sursa: Kidz.ro

Citeste articole asemanatoare pe Kidz:

Citește și:

Sarcina pas cu pas: Saptamana a 4 a

Linisteste-l pe bebe cu ajutorul muzicii!

Dezvata-l de biberon!

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.