Setari Cookie-uri

Conceptie moderna: transferul de embrioni crioprezervati

Una dintre metodele utilizate in reproducerea asistata este fertilizarea in vitro (FIV). In cadrul acestei proceduri se preleveaza un numar de ovule cu ajutorul ghidajului ecografic, care ulterior vor fi fertilizate in laborator, in conditii speciale. In situatia in care exista un surplus de embrioni dupa selectarea celor care vor fi transferati imediat in uter (de obicei intre unu si patru embrioni sunt transferati in uter), embrionii viabili si corespunzatori din punct de vedere calitativ pot fi depozitati in medii speciale si inghetati in azot lichid.

Cui se adreseaza transferul de embrioni crioprezervati?

Nu orice femeie poate beneficia de transferul de embrioni inghetati. Femeile care nu pot purta o sarcina din cauza unor factori de natura uterina sau a a altor afectiuni ale aparatului reproducator nu sunt eligibile pentru transferul de embrioni crioprezervati. Cel mai mare succes se inregistreaza in randul celor cu probleme ovulatorii dar fara alti factori care interfera cu implantarea si dezvoltarea embrionului in uter.

Specialistii asigura ca embrionii criogenizati sunt mentinuti in cele mai bune conditii si din punct de vedere calitativ sunt identici cu embrionii proaspeti. Mai multe studii au urmarit evolutia sarcinilor provenite din embrioni inghetati iar concluzia a fost ca acesti copii sunt perfect sanatosi iar greutatea la nastere este mai apropiata de greutatea ideala fata de cei rezultati din embrioni proaspeti.

Citește și:

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.