Setari Cookie-uri

7 Raspunsuri pe care trebuie sa le stii despre sex si sarcina

Multe femei se intreaba daca in anumite situatii sau in urma unor contacte sexuale mai mult sau mai putin spontane ar putea ramane insarcinate. Unele dintre acestea isi doresc sarcina, insa altele... sunt chiar terifiate de gandul unei posibile graviditati.

Multe femei se intreaba daca in anumite situatii sau in urma unor contacte sexuale mai mult sau mai putin spontane ar putea ramane insarcinate. Unele dintre acestea isi doresc sarcina, insa altele... sunt chiar terifiate de gandul unei posibile graviditati.

7 intrebari si raspunsuri despre sarcina

sex si sarcina Daca am contacte sexuale neprotejate in timpul sangerarilor menstruale pot ramane insarcinata?

Sansele nu sunt foarte mari, dar sunt posibile in pecial la femeile cu varsta pana in 30 de ani. Aceasta pentru ca ciclul menstrual inca mai prezinta “surprze”, se mai modifica din cand in cand si pot sa apara de asemenea ovulatii spontane. In cazul de fata, posibilitatea de a ramane insarcinata este data tocmai de ovulatia spontana care se poate produce imediat dupa ciclul menstrual. Spermatozoizii rezista in organele genitale feminine chiar si pana la 5 zile, astfel ca daca femeia are o ovulatie spontana la 3-4 zile de la ultima zi de sangerare uterina poate sa ramana insarcinata daca in acea ultima zi de sangerare a intretinut contacte sexuale neprotejate.

Citește și:

Daca nu a ejaculat in vagin, dar nu ne-am protejat, pot ramane insarcinata?

Sansele exista pentru ca in timpul penetrarii barbatul elimina o picatura de lichid pe care nu o simte si care poata sa apara in orice moment al actului sexual. Acest lichid poate contine spermatozoizi, asadar exista sansa de a ramane insarcinata.

Pot ramane insarcinata daca nu am avut orgasm?

Desigur ca o sarcina este posibila din aceleasi motive explicate la intrebarea precedenta. Orgasmul nu are nicio legatura cu posibilitatea de a ramane insarcinata, ci doar cu placerea sexuala.

Daca penetrarea dureaza doar cateva secunde, pot ramane insarcinata?

Desi posibilitatea este mica, totusi daca barbatul era foarte excitat exista posibilitatea sa fi secretat acea picatura de care am vorbit mai sus, astfel ca femeia poate ramane insarcinata.

Daca “ne-am jucat” in zona genitala, pot ramane insarcinata?

Exista mai multe tipuri de “jocuri”. Unul este acela in care barbatul poate ejacula, isi atinge lichidul spermatic apoi cu degetul se “joaca” in zona genitala a femeii. In acest caz exista sansa de a ramane insarcinata. De asemenea in cazul “sexului uscat” cand nu exista penetrare, ci doar contact local ale organelor sexuale, exista posibilitatea de a ramane insarcinata daca partenerul a ejaculat. In cazul “sexului prin haine” nu prea exista sansa de a ramane insarcinata decat daca lichidul spermatic a ajuns in zona genitala a femeii.

Citește și:

Kudika
17 Februarie 2011
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.