Setari Cookie-uri

5 Intrebari despre sex al caror raspuns trebuie sa-l cunosti

Despre sanatatea si viata intima se nasc multe intrebari, fiecare om confruntandu-se cu tot felul de situatii inca din adolescenta. Dintre toate acestea, sunt insa cateva intrebari generale al coror raspuns este important si ar trebui cunoscut de fiecare dintre noi.

Cum se pot contacta bolile cu transmitere sexuala?
Bolile cu transmitere sexuala se pot contacta prin sexul neprotejat cu prezervativ. Practic prezervativul este singurul care poate proteja impotriva majoritatii bolilor cu transmitere sexuala.

Sunt insa si unele boli care se manifesta la nivelul pielii si se pot transmite prin simplul contact cutanat al pielii pubiene, chiar daca se foloseste prezervativul. Asa se intampla in cazul pediculozei pubiene (paduchii pubieni), in cazul HPV (virusul Papilloma uman care prezinta si doua tulpini ce pot da cancer de col uterin) – acesta este vizibil prin prezenta negilor genitali (veruci), ciupercile genitale sau chiar ciuperci de piele care pot afecta orice zona cutanata, incluziv cea inghinala.

Cum se poate dezvirgina o femeie?


Am primit multe intrebari de genul “Mai sunt virgina?” in urma unor “proceduri” sexuale. Raspunsul este simplu: orice “obiect” introdus in vagin dezvirgineaza o femeie. Exceptie fac cazurile celor care au himen (membrana de la orificiul vaginal) elastic si care se rupe complet dupa repetate acte sexuale.

In privinta himenului, trebuie sa stiti ca acesta nu este compact. El prezinta fie un orificiu mai important, fie mai multe gauri foarte mici care lasa sa se scurga sangele menstrual chiar daca femeia este virgina.

Ce inseamna sex protejat?


Sexul protejat impotriva boliloc cu transmitere sexuala (BTS) si impotriva sarcinii se face cu prezervativul, care are si rol contraceptiv. Orice alt obiect improvizat care ar trebui sa suplineasca prezervativul este ineficient (au fost cazuri de tineri neinformati care au folosit celofan, hartie – este recomandat ca parintii impreuna cu medicul de familie sa se ocupe de informarea sexuala a copiilor).

Si sexul in apa


O alta intrebare frecventa este aceea daca o femeie poate ramane insarcinata dupa contact sexual in apa. Este adevarat ca apa are un pH suficient de acid incat omoara spermatozoizii, dar nu ii poate omora spontan, intr-o secunda, ci dureaza. Asadar daca barbatul ejaculeaza la distanta de femeie, in apa, sansa ca aceasta sa ramana insarcinata sunt foarte mici. Insa daca barbatul ejaculeaza in interiorul vaginului femeii, sansele ca aceasta sa ramana insarcinata sunt la fel de mari ca si in cazul sexului “pe uscat”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.