Setari Cookie-uri

Sanii mici si sanii mari: Lucruri pe care trebuie sa le stii

Sanii reprezinta semn de sanatate, fertilitate si feminitate pentru orice femeie si au o sensibilitate variata in functie de foecare femeie in parte.

- femeile cu sani mici au mai rar deformari de coloana fiindca sanii nu sunt grei si nu trag anterior coloana vertebrala.

- o atentie sportia trebuie acordata la alaptare – unele femei pot intampina problme. Studiile nu arata insa o incidenta mai mare a imposibilitatii alaptarii la femeile cu sani mici.

Daca ai sani mari...


Femeile cu sani mari trebuie sa cunoasca urmatoarele aspecte:


- au nevoie de sport pentru a intretine fermitatea si frumusetea sanilor, sport inceput inca din adolescenta, chiar daca la aceasta varsta nurii au un aspect foarte frumos. Aceasta pentru ca, in timp, sanii mari se lasa di cauza greutatii. De asemenea sarcina face ca sanii mari sa isi piarta si mai mult din fermitate. Astfel ca doar sportul oate ajuta mentinerea sanilor “ridicati”;

- femeile cu sani mari trebuie sa evite pe cat posibil purtarea sutienului sau purtarea sutienelor stranse care ridica sanii, pentru ca aceste sutiene predispun la lasarea sanilor. Cele mai indicate sunt bustierele.

- sunt recomandate anual ecografiile mamare sau o data la trei ani daca nu aveti risc de patologii mamare. Glanda fiind mai mare, prezenta unui mic nodul se deceleaza mai greu si simptomatologia apare mai tarziu. De aceea trebuie sa va ingrijiti atent de sanatatea sanilor;

- nu sunt recomandate tratamentele cu hormoni sau tratamentele naturiste cu fitoestrogeni, acestea pot creste riscul de cancer mamar.

- se recomanda prudenta la anticonceptionale, cu incercarea de a le intrerupe macar pentru o jumatate de an la fiecare trei ani. Anticonceptionalele pot avea efecte adverse asupra sanilor. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare.


Femeile cu sani mar se pot bucura mai mult de aprecierea sexului opus. Daca sanii sunt insa foarte mari, este recomandat sa nu apelati la chirurgia estetica de reducere a sanilor decat dupa nastere.


Aboneaza-te la newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii utile despre sanatate si diete.
Iti recomandam si articolele:

5 Exercitii usoare care iti ridica sanii

Top 5 Lucruri pe care nu le stiai despre sani

6 Tipsuri pentru sani frumosi




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.