Setari Cookie-uri

Sa ne lamurim: cat de des trebuie sa facem sex?

Probabil barbatii ar raspunde: cat mai des. Probabil. In tot cauzul, foarte multe persoane se intreaba cat de des este normal/sanatos sa facem sex?

Probabil barbatii ar raspunde: cat mai des. Probabil. In tot cauzul, foarte multe persoane se intreaba cat de des este normal/sanatos sa facem sex?


Cateva notiuni anatomo-fiziologice importante

Pentru barbati este mai simplu atunci cand vine vorba de sex. Pentru femei insa situatia este mai delicata. Sunt femei cu un libido nativ mai mare si atunci secretiile vaginale de lubrefiere apar mai rapid si sunt mai abundente – ceea ce ajuta femeia respectiva sa aiba contacte sexuale dese si spontane.


Sunt insa femei cu un libido nativ (sau influentat psihologic) mai mic, care au nevoie de un preludiu prelungit, nu sunt oricand dispuse sa aiba un contact sexual si de asemenea sunt mai sensibile din punct de vedere al sanatatii vaginale.


Mucoasa vaginala secreta un lichid vascos specific situatiei hormonale in care se afla femeia. Acest lichid difera pe parcursul ciclului menstrual: astfel imediat dupa sangerarile menstruale, dar si in saptamana ce le precede secretiile vaginale sunt mai putin abundente, mai vascoase si mai albicioase. Cu cat femeia se apropie mai mult de perioada ovulatiei, secretiile devin mai abundente, mai lichide si mai transparente.


De asemenea inaintea si in timpul contactului sexual secretiile femeii devin mai abundente, mai transparente si mai lichide, jucand rol de lubrefiere.


Pe parcursul actului sexual, in special dupa orgasmul femeii, mucoasa vaginala devine mai sensibila, uneori poate deveni chiar dureroasa sau femeia simte o senzatie de jena daca durata actului sexual este prea lunga.


De asemenea daca preludiul nu a fost suficient, sexul poate fi dureros pentru femeie, mai ales dupa finalizarea actului sexual.

Citește și:

Cat de des este normal sa facem sex?

In general un cuplu trebuie sa isi satisfaca placerile reciproc – sa ajunga la un comun acord. Un cuplu potrivit este acela in care si barbatul, dar si femeia au un libido asemanator.

Fiecare persoana are ritmul sau sexual. Se considera insa patologic:

  • O persoana care se gandeste des la sex, chiar si in timpul activitatilor de rutina. Aceasta “obsesie” poate merge pana la nimfomanie. De obicei aceste persoane nu reusesc sa ramana monogame.

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.