Setari Cookie-uri

9 Factori care scad fertilitatea masculina

Atunci cand un cuplu nu reuseste sa conceapa un copil in decurs de un an de zile se ridica suspiciunea infertilitatii. Desi majoritatea persoanelor considera ca responsabile de infertilitate sunt femeile, totusi si barbatii pot fi “vinovati” pentru acest neajuns.

Unele traumatisme pot afecta caile de conducere a spermei sau chiar testicolele. De asemenea herniile inghinale cu evolutie nefasta pot afecta ductele de conducere a lichidului spermatic scazand fertilitatea masculina.

Unele tumori

Unele tumori testiculare sau tumori care prind caile de conducere ale spermei (ducte spermatice) reprezinta factori care duc la infertilitate. Investigatiile de specialitate pot pune diagnosticul cu certitudine.

Anomaliile congenitale

factori care scad fertilitatea masculina si duc la infertilitate Anomaliile congenitale care duc la infertilitate sunt foarte variate. Ele se pot manifesta la nivelul testicolului sau la orice alt nivel al cailor de conducere a spermei (ductele spermatice). De asemenea pot exista anomalii congenitale in formarea spermei si in calitatea acesteia, de exemplu spermatozoizi care nu migreaza.

Varicocelul

Varicocelul se manifesta prin dilatarea venelor la nivelul testicolelor din cauza ca intoarcerea venoasa este ingreunata. Sangele care stagneaza local afecteaza fertilitatea atat prin presiunile crescute locale, cat si prin edem si extravazarea sangelui din vene. Varicocelul se trateaza si fertilitatea in cele mai multe cazuri reapare.

Citește și:

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.

Citeste articolul integral pe Kidz.ro

Iti recomandam si alte articole pe Kidz:

4 Greseli in conceptie pe care nimeni nu ti le spune

Zodiacul copilariei: Copiii din zodiile de apa

Stimuleaza fertilitatea in mod natural cu 5 plante medicinale


Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.