Setari Cookie-uri

Adevarul: Cat de importanta e VIATA SEXUALA pentru sanatate

7 din 10 romani din mediul urban considera ca o viata sexuala satisfacatoare este foarte importanta in contextul starii generale de sanatate.

METODE DE CONTRACEPTIE

44% dintre femei folosesc cel putin o metoda contraceptiva (acest procent este mai crescut in randul femeilor pana in 40 de ani si a celor cu educatie superioara).

Principalul motiv invocat de femeile care au o viata sexuala activa, dar care nu folosesc contraceptia sunt contraindicatiile legate de alte afectiuni (24%) dar si efectele secundare (19%) cum ar fi cele legate de ingrasare. Scaderea placerii sexuale este un motiv de a nu folosi contraceptie pentru 15% dintre aceste femei, in special pentru cele cu varste intre 30 – 39 ani. Refuzul partenerului reprezinta o bariera de a folosi contraceptie pentru 23% dintre femeile din mediul urban.

sex si sanatate

Sursa foto: dreamstime_l_10058828

In randul femeilor care folosesc metode contraceptive, metoda folosita cel mai des in cuplu este prezervativul (aproape jumatate dintre acestea). Actul sexual intrerupt este folosit ca metoda de contraceptie de o treime dintre femei (32%), la fel de mult ca pilulele contraceptive care sunt insa mai folosite de tinerele pana in 30 de ani. Metoda calendarului (evitarea contactului sexual in perioada fertila) este folosita de 19% dintre femei.

Citește și:

Femeile din Bucuresti par sa foloseasca mai des actul sexual intrerupt si metoda calendarului, fata de celelalte metode contraceptive.

Despre Studiu

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.044 respondenti (dintre care 546 femei), reprezentativ pentru populatia din zona urbana (orase peste 50.000 de locuitori), cu varsta intre 20 si 65 de ani. Eroarea maxima de esantionare este de ±3%, la un nivel de probabilitate de 95%. Datele au fost culese prin intermediul interviurilor fata in fata, la domiciliul respondentului, in primavara anului 2011.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.