Setari Cookie-uri

5 Lucruri de stiut inainte sa iei anticonceptionale

Afla ce ar trebui sa stii inainte sa iei anticonceptionale!

Anticonceptionalele sunt in zilele noastre folosite pe scara larga pentru a preveni sarcinile nedorite. Contraceptia hormonala este folosita si ca tratament in diferite disfunctii hormonale ale femeii.

pilule contraceptive

Insa ce ar trebui sa stie o femeie inainte sa ia pilule contraceptive?

In articolul curent ne vom referi in special la contraceptia hormonala, iar din aceasta categorie la pilulele contraceptive, care reprezinta de fapt cea mai aleasa metoda contraceptiva de catre femei.

Ce trebuie sa stii si sa faci inainte de a lua pilule contraceptive?

Caracteristici sanguine

pilule contraceptive Este important sa faci analizele uzuale – hemoleucograma completa si cateva analize ce tin de biochimie si factori de coagulare – pentru a vedea daca nu prezinti modificari de coagulare sanguina sau alte constante modificate ce pot sugera anumite boli.

Citește și:

Sunt afectiuni care perturba si functia de coagulare a sangelui, cum ar fi:

  • Insuficienta hepatica ce prezinta si insuficienta de factori de coagulare si vitamina K – vitamina implicata si ea in coagulare. Cele care sufera de insuficienta hepatica (hepatite de exemplu) nu pot lua anticonceptionale atat din cauza tulburarilor metabolice, cat si pentru ca ficatul nu poate epura corpul si nu poate metaboliza substantele excipiente din pilulele contraceptive;
  • Insuficienta renala – pacienta nu poate epura substantele rezultate din metabolismul pilulelor contraceptive, cunoscute oricum ca fiind toxice.
  • Bolile de sange impun prudenta in administrarea anticonceptionalelor hormonale;
  • Hipercoagubilitatea sangelui de asemenea – aceasta poate sa apara in fumat sau in afectiuni care impun stagnarea sangelui in unele teritorii tisulare. De exemplu femeile cu varice sau femeile care au avut deja un episod de trombembolism sau tromboflebita trebuie sa evite pilulele contraceptive.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.