Setari Cookie-uri

10 lucruri obscure pe care nu le stiai despre Orgasm - Mary Roach

Sunt 10 lucruri mai mult sau mai putin cunoscute despre orgasm pe care Mary Roach le expune intr-una din conferintele TED si care va vor starni cu siguranta interesul:

Intr-o conferinta TED, Mary Roach, autoarea cartii “Bonk: The Curious Coupling of Science and Sex”, aduce in centrul atentiei anumite lucruri interesante despre orgasm. Unele noi, altele vechi, Mary Roach expune stiintific, dar si cu mult umor anumite lucruri despre orgasm care, chiar si in stiinta, sunt fascinante si obscure. Va invitam sa urmariti speech-ul lui Mary Roach si sa parcurgeti articolul de astazi in acelasi timp. Am sintetizat in acest material principalele concluzii pe care Mary Roach le expune in cadrul conferintei TED. Sunt 10 lucruri mai mult sau mai putin cunoscute despre orgasm care va vor starni cu siguranta interesul:

1. Poti sa ai un orgasm inainte de a te naste.

Se pare ca cercetatorii au reusit sa captureze imagini ecografice ale unui fetus masculin in care “mana acestuia apuca penisul intr-un mod asemanator miscarilor de masturbare”, spune Mary Roach in conferinta sa. Pe de alta parte, ginecologii Giorgio Giorgi și Marco Siccardi au observat cu ajutorul ultrasunetelor cum un fetus feminin parea a se masturba in uterul mamei sale, avand in acelasi timp un orgasm.

Citește și:

2. Nu ai nevoie de organe genitale ca sa ai un orgasm.

Nu uitati ca, inainte de toate, spune Mary Roach, “orgasmul este un reflex al sistemului nervos vegetativ”, reflexul de orgasm putand fi declansat de o gama larga de stimuli, nu doar de cei genitali. Nu controlam orgasmul in mod constient, la fel cum nu putem controla nici digestia, frecventa inimii, excitarea sexuala.

orgasm

Foto: Depositphotos

Mary Roach aduce in discutie cazuri ale unor femei care ating orgasmul prin simpla mangaiere si stimulare a sprancenii, a zonei genunchiului sau chiar prin periatul dintilor. Cercetatoarea da ca exemplu o persoana pe care a intervievat-o in cadrul unui studiu efectuat la Universitatea Rutgers. Femeia respectiva putea ajunge la orgasm cu gandul. Pe de alta parte, Mary expune si cazul celor suferind de afectiuni precum paraplegie sau tetraplegie (leziuni ale maduvei spinarii), care dezvolta deseori o zona extrem de sensibila chiar deasupra nivelului leziunii.

Citește și:

Kudika
20 Februarie 2013
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.