Setari Cookie-uri

Tratamentele medicamentoase, preferate celor naturiste

Un studiu referitor la obiceiurile si atitudinile de tratament ale romanilor arata ca medicamentele sunt mai des utilizate de femeile in varsta, cu un nivel de educatie scazut, in timp ce tratamentele naturiste sunt preferate de femeile educate din zona urbana.

Un studiu referitor la obiceiurile si atitudinile de tratament ale romanilor arata ca medicamentele sunt mai des utilizate de femeile in varsta, cu un nivel de educatie scazut, in timp ce tratamentele naturiste sunt preferate de femeile educate din zona urbana.

Principalele concluzii ale studiului indica faptul ca cel mai utilizat tip de tratament de catre romani este cel medicamentos (52%) urmat de tratamentele cu produse naturiste (15%) si de tratamentul cu produse homeopate (4%). 42% dintre respondenti nu au utilizat in ultimele 12 luni niciun fel de tratament, barbatii apeland in mai mica masura decat femeile la tratamente de orice tip. De altfel, 48% dintre ei nu au recurs la niciun tratament in ultimele 12 luni.

Tratamentele medicamentoase sunt utilizate in cea mai mare masura de femeile cu varsta de peste 60 ani si cu educatie scazuta - 8 clase sau mai putin, in vreme ce la tratamente naturiste apeleaza mai ales persoanele de sex feminin cu educatie medie si superioara - minim liceu. Persoanele din mediul urban folosesc in mai mare masura tratamentele cu produse naturiste (18%), in special cele care locuiesc in Bucuresti (25%). Referitor la tratamentele homeopate, acestea sunt utilizate in cea mai mare masura de catre locuitorii capitalei (8%).

Citește și:

Racelile si bolile de inima – cel mai des tratate cu medicamente
Afectiunile cele mai frecvente pentru care s-a utilizat tratament medicamentos in ultimele 12 luni au fost: racelile, afectiunile inimii si bolile cardiovasculare, hipertensiune sau hipotensiune, durerile si gripa.

Romanii prefera sa utilizeze tratamente naturiste si tratamente homeopate in cea mai mare masura pentru afectiuni precum racelile si afectiunile digestive in timp ce tratamentul homeopat este tipul de tratament preferat de respondenti pentru intarirea imunitatii (12%).

Alegerea primului tratament
Majoritatea respondentilor (65%) aleg la initierea unei tratament sa foloseasca unul medicamentos, mai ales in cazul persoanelor in varsta de 60 ani si peste, al celor cu educatie scazuta si al celor din Muntenia. 14% dintre cei chestionati adapteaza tipul de tratament ales in functie de tipul afectiunii, iar 11% incep tratamentul unei afectiuni cu un tratament naturist.

Citește și:

Motivatia alegerii tratamentului
Dintre romanii care prefera sa initieze ca prim tratament pentru o afectiune tratamentul medicamentos, cea mai mare parte (82%) iau in considerare recomandarea medicului, mai ales persoanele de peste 50 ani. Alte motive luate in considerare in alegerea acestui tip de tratament sunt experienta anterioara (21%) si siguranta inspirata de acest tip de tratament (‘sunt de incredere’ - 19%, ‘au efect sigur’ – 18%); aceste motive au pondere mai mare in randul persoanelor din Moldova.

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.