Setari Cookie-uri

Noutati sanatoase

Asa cum v-am obisnuit, de fiecare data cand apar noutati ce ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si frumusetea ne straduim sa va informam cu privire la acestea. Asadar au fost lansate cateva produse pe piata despre care merita sa aflati.

In Romania, conform studiului SEPHAR (Studiul de Prevalenta a Hipertensiunii Arteriale si de Evaluare a riscului cardiovascular in Romania), 4 din 10 adulti sunt hipertensivi si doar jumatate dintre cei bolnavi sunt constienti de problema de sanatate pe care o au. Dintre pacientii diagnosticati cu hipertensiune si tratati, doar 8% au tensiunea arteriala controlata.


Alaptarea la san a copilului asigura o dezvoltare sanatoasa si armonioasa

O nutriție echilibrata este esențiala pentru a asigura fiecarui copil un start bun in viața iar alaptarea este metoda naturala pentru a-i oferi bebelușului energia și toti nutrienții necesari pentru o creștere sanatoasa și o dezvoltare armonioasa.

Conform celui mai recent studiu național independent, publicat in 2005 de catre IOMC (Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului “Alfred Rusescu”) și UNICEF, sub egida Ministerului Sanatații, varsta medie pana la care copiii sunt alaptati exclusiv in Romania este de 3,9 luni, cu mult mai mica decat perioada minimima de alaptare de 6 luni recomandata de catre OMS (Organizația Mondiala a Sanatații). In plus, diversificarea alimentara a copiilor in Romania se face prea devreme și nu urmarește recomandarile in domeniu. Conform aceluiași studiu, intreruperea alaptarii se realizeaza in proporție de 11,3% inca din prima luna de viața.

Citește și:

Oprirea prematura a alaptarii, in cazurile in care alaptarea ar fi fost posibila in continuare, poate face bebelușul sensibil la infecții sau alte afecțiuni, de care nutrienții din laptele matern l-ar fi putut proteja intr-un mod natural.

Milupa recomanda alaptarea ca fiind cea mai buna modalitate pentru a-i oferi unui bebeluș toți nutrienții de care are nevoie pentru o creștere sanatoasa, deoarece o nutriție echilibrata este unul dintre cele mai importante elemente pentru a-i asigura micuțului o dezvoltare armonioasa.

In Romania, laptele de vaca este introdus in alimentația copiilor mult prea devreme, chiar sub varsta de 6 luni, intr-o proporție alarmanta de 50%, conform studiului național publicat in 1991.

Nou in tratamentul fibrilatiei atriale

Citește și:

Studiul ATHENA a evaluat eficacitatea si siguranta Multaq® la pacienti cu fibrilatie atriala (FA) sau flutter atrial (FLA) sau cu un episod recent de astfel de aritmii (71% dintre acesti pacienti nu manifestau insuficienta cardiaca, 29% dintre acestia prezentau o insuficienta cardiaca stabila de stadiu I - III dupa clasificarea NYHA). Acest studiu si-a atins obiectivul principal si a aratat ca Multaq® 400 mg, administrat de doua ori pe zi, in completarea tratamentului conventional, reduce cu 24% (p<0,001) criteriul combinat de evaluare care asociaza riscul de spitalizare pentru cauze cardiovasculare sau mortalitate de orice cauza, comparativ cu placebo. In acest studiu au fost inclusi 4.628 de pacienti care au fost urmariti pe o perioada de pana la 30 de luni (durata medie de urmarire a fost de 22 de luni).

Citește și:

Tratamentul cu Multaq® este contraindicat la pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva severa (stadiul IV dupa clasificarea NYHA sau New York Heart Association) sau care prezinta alte afectiuni cu instabilitate hemodinamica. Multaq® trebuie administrat cu precautie pacientilor cu insuficienta cardiaca congestiva moderata (stadiul III dupa clasificarea NYHA).

Metode de prevenire a cancerului la locul de munca

Eforturile progresive dovedite de sanofi-aventis in ceea ce priveste sanatatea si prevenirea cancerului in SUA includ interdictia de a fuma in campusuri din data de 19 noiembrie 2009; programe gratuite de depistare a cancerului de piele si de prostata; asistenta pentru programarea mamografiei si distribuirea cardurilor de auto-examinare a sanilor si crearea CancerConnect, un nou program care asigura angajatilor resursele si suportul necesare de-a lungul procesului de stabilire a diagnosticului de cancer pentru ei insisi sau pentru o persoana draga lor. Recenta donatie in produse pentru chimioterapie realizata de companie catre Foundation for the National Institutes of Health – Fundatia pentru Institutele Nationale de Sanatate - in vederea utilizarii in teste clinice, sponsorizarile continue pentru initiativa de constientizare a cancerului denumita Kaleidoscope (cunoscuta anterior sub denumirea de Frosted Pink), precum si multe alte programe de educatie si constientizare in ceea ce priveste cancerul intaresc si mai mult aceasta acreditare.

Citește și:

Multaq – acum disponibil si in SUA

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat astazi ca Multaq® (dronedarona) 400 mg tablete este acum disponibil in farmaciile din Statele Unite. Multaq® este un medicament anti-aritmic indicat pentru reducerea riscului de spitalizare de cauza cardiovasculara la pacientii cu fibrilatie atriala paroxistica sau persistenta (FA) sau flutter atrial (FlA), cu un episod recent de FA/FlA si factori de risc cardiovascular asociati (varsta >70 ani, hipertensiune arteriala, diabet, accident vascular cerebral in antecedente, diametrul atriului stang ≥50 mm sau fractia de ejectie a ventriculului stang [FEVS] <40%), care se afla in ritm sinusal sau care vor fi supusi cardioversiei.

Multaq a fost aprobat recent de Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA), la data de 1 iulie 2009.

Citește și:

Ministerul Sanatatii din Romania patroneaza Proiectul de Colaborare dintre Spitalul de Urgenta Slatina si Spitalul Niguarda Ca’ Granda din Milano

Ministrul Sanatatii dr. Ion Bazac si directorul executiv Pirelli Tyres Romania, Enrico Malerba au semnat Protocolul de colaborare dintre Spitalul de Urgenta Slatina si Spitalul Niguarda Ca’ Granda din Milano. Acest proiect este promovat si sustinut de catre Grupul Pirelli.

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.