Setari Cookie-uri

Bolile dislipidemice si colesterolul

Cantitatea scazuta de colesterol cu nivel lipoproteic ridicat (HDL‐C) si serul trigliceridic crescut, care afecteaza milioane de pacienti din intreaga lume, sunt puternic corelate cu numeroase riscuri de boli cardio-vasculare (CHD), chiar si la pacientii care ating sau depasesc obiectivele de densitate a nivelului de colesterol de tip LDL (colesterol cu nivel lipoproteic scazut).

"O analiza mai in profunzime a bolilor microvasculare ar trebui sa confirme corelarea dintre dislipidemia aterogenica si complicatiile microvasculare provocate de diabetul de tip 2", a declarat profesorul Fioretto.

Implicatii ale programului de cercetare R3i pentru tratamentele viitoare

Programul de cercetare REALIST se extinde in prezent la nivel global si informatiile sunt in prezent colectate in 27 de centre din 12 de tari. Acest aspect va veni in sprijinul aplicarii de catre R3i a programului global de cercetare, educatie si advocacy.

Obiectivul Fundatiei R3i este de a identifica indicatorii riscurilor reziduale de boli macro si microvasculare ca obiective pentru strategiile viitoare de tratament.

Riscul bolilor cardio-vasculare - Un caz de urgenta in sanatatea publica
"Reducerea suplimentara a nivelurilor de LDL-C prin utilizarea unei doze maxime admise de statine este putin probabil sa diminueze in mod substantial aceasta categorie de riscuri, generate in generale de factori ce nu tin de LDL-C", a declarat profesorul Gerd Assmann de la Universitatea din Münster, Germania.

Citește și:

Prin urmare, desi tratamentul cu statine este eficient, sunt urgent necesare alte strategii de tratare in abordarea riscurilor de boli cardio-vasculare, care persista la pacienti in ciuda standardelor actuale de ingrijire. In timp ce programul de cercetare R3i va ajuta la definirea obiectivelor adecvate de interventie pentru pacientii care pastreaza un grad ridicat de risc cardio-vascular, studiile in curs de desfasurare, precum ACCORD, AIM- HIGH si HPS2- THRIVE, vor ajuta la determinarea de noi strategii de tratament pentru abordarea acestui risc.

"R3i are sarcina uriasa de a convinge oamenii sa recunoasca amenintarea bolilor cardio-vasculare si sa actioneze pentru a le gestiona mai bine", a spus profesorul Jean-Charles Fruchart de la Universitatea din Lille, Franta, si Presedintele R3i. "Trebuie sa privim dincolo de utilizarea statinelor ca <<glont de argint>> pentru reducerea colesterolului de tip LDL-C. Parerea potrivit careia trebuie redusa o singura componenta pentru a preveni bolile de inima este gresita si trebuie sa se schimbe".

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.