Setari Cookie-uri

Durerile de cap ar putea fi inlaturate chirurgical

Migrenele reprezinta tulburari care nemultumesc pe multi dintre noi. Modul de manifestare al acestora, debutul, frecventa si intensitatea difera cu fiecare individ, insa unele caracteristici comune le fac pe acestea clasificabile.

Migrenele reprezinta tulburari care nemultumesc pe multi dintre noi. Modul de manifestare al acestora, debutul, frecventa si intensitatea difera cu fiecare individ, insa unele caracteristici comune le fac pe acestea clasificabile.

Migrena reprezinta acea durere de cap care de obiecei are un caracter mai puternic si dureaza peste 4 ore. Cefaleele simple pot fi usoare, spontante, pot dura si sub o ora, pot avea intensitate redusa sau caracter migrator in cadrul aceluiasi puseu.

In general cauzele cefaleei determina atat intensitatea acesteia, cat si simptomatologia asociata si tratamentul. De multe ori tratamentul nu este deloc simplu, spre exemplu daca are drept cauza stresul, se vor lua medicamente pentru inlaturarea durerii, dar aceasta nu inseamna ca cefaleea este vindecata, ea reapare pana cand pacientul reuseste sa scape de starea tensionata, pana cand invata mecanisme antistres si isi revigoreaza organismul. Tratarea cefaleelor, cum ziceam, implica nu tratarea durerii, ci a cauzelor care o produc, tratamentul putand fi medicamentos pentru cazurile grave, sau, desi rar practicat la noi in tara datorita conceptiilor gresite, unul psihogen (pacientii au o retinere privind prezentarea la psiholog).

Citește și:

Durerile de cap pot dura cateva ore, pot sa apara de mai multe ori pe zi, ori zilnic, saptamanal sau pot sa apara periodic si des timp de ani de zile.

Migrenele afeceteaza una din patru femei si unul din doisprezece barbati.

Migrenele ar putea fi tratate chirurgical

Noi descoperiri vin insa cu o noutate si anume ca migrenele ar putea fi tratate chirurgical. Concluzia a fost obtinuta in urma unor studii asupra efectelor sistemice pe care le au operatiile estetice la nivelul fetei sau capului, demonstrandu-se ca cei care sufereau de migrene nu au mai acuzat durerile de cap postoperator.

Cercetatorii americani de la Spitalul Universitar din Cleveland, Ohio, au demarat ulterior un studiu prin care s-a incercat terapia chirurgicala a migrenelor pe un lot foarte mare de pacienti, timp de 5 ani. In finalul studiului 9 din 10 pacienti au raspuns pozitiv tratamentului chirurgical al migrenelor. Studiul a demarat dupa ce chirurgul plastician Bahman Guyuron a observat ca persoanele care sufereau de migrene nu mai acuzau aceste suferinte dupa interventiile estetice chirurgicale la nivelul frunctii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.