Setari Cookie-uri

Informare importanta pentru purtatorii de proteze dentare!

Acest comunicat avertizeaza despre potentialul risc asupra sanatatii asociat cu folosirea pe termen lung si in cantitate excesiva a cremei adezive cu continut de zinc pentru proteze dentare Corega Ultra Fixare (comercializata si sub numele de Corega Extra Strong pana in data de 1 ianuarie 2010) din portofoliul GSK. Ca o masura de precautie, GSK a oprit voluntar productia, distributia si promovarea acestui produs.

“Pentru o fixare ferma aplicati produsul o singura data pe zi. Incepeti cu o cantitate mica de produs, deoarece utilizarea unei cantitati prea mari va face ca surplusul de crema adeziva sa iasa peste marginile protezei. Daca s-a intamplat acest lucru, data viitoare reduceti cantitatea de crema adeziva utilizata. Aplicati produsul o singura data pe zi. Un tub de 40 grame de Corega Ultra Fixare (comercializat anterior si sub numele de Corega Extra Strong) ar trebui sa va asigure utilizarea pentru minim 3 saptamani. In caz contrar, inseamna ca folositi prea multa crema adeziva, iar acest lucru poate insemna ca proteza dumneavoastra nu mai este bine adaptata pe gingii. Vizitati periodic medicul dentist. Examinarile dentare periodice sunt parte a unei bune ingrijiri dentare si sunt necesare pentru a va asigura ca proteza dumneavoastra este in continuare bine adaptata pe gingii.”

Citește și:

2. In cazul in care ati folosit crema adeziva pentru proteze dentare Corega Ultra Fixare ce contine zinc (comercializata anterior si sub numele de Corega Extra Strong) timp de mai multi ani si in cantitati mai mari decat cele indicate pe ambalaj si daca va regasiti in vreuna din situatiile urmatoare
• Ati folosit crema adeziva pentru proteze dentare mai mult de o data pe zi sau
• Un tub de 40 de grame v-a asigurat utilizarea pentru mai putin de 3 saptamani sau
• Daca aveti motive de ingrijorare privind starea dumneavoastra de sanatate

trebuie sa
• Intrerupeti folosirea produsului.
• Contactati medicul dumneavoastra.
• Folositi o crema adeziva fara continut de zinc.

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.