Setari Cookie-uri

Stresul la birou, reglementat prin lege

In urma decesului tinerei care a muncit pana la epuizare, sindicalistii din Romania lucreaza la o serie de reglementari pentru eliminarea surmenajului la locul de munca.

Acesta a adaugat ca angajatorii sunt direct vinovati de astfel de cazuri, precum tragedia tinerei Carmen Ciciu, care a murit sambata, la cateva zile dupa ce s-a prabusit la locul de munca. [De la birou, la morga]. "Angajatul roman este lipsit de cultura europeana de la birou, aceea de a refuza munca in plus", explica Bogdan Hossu.

* Riscurile stresului

Daca persista, stresul genereaza probleme de sanatate fizica si mentala, precum caderi nervoase, depresii, obezitate, boli cardiovasculare, cancer si alte afectiuni.

Totodata, stresul are efecte nocive asupra sistemului reproducator si influenteaza negativ sistemul imunitar. Cat despre impactul psihologic, una dintre principalele tulburari psihice datorate stresului cronic este depresia. Persoanele cu depresie isi pierd abilitatea de a contracara feedbackul negativ al secretiei crescute de cortizol. Acest lucru duce la aparitia anxietatii si a unei stari hiperreactive, potrivit Healthy.

Citește și:

Stresul este "responsabil" si pentru o serie de alte afectiuni precum anorexia nervoasa, malnutritia, boli obsesivo-compulsiv, scaderea apetitului, dar si probleme cardiovasculare.

Sursa: 9am.ro

Citeste si alte articole pe 9am. Noi iti recomandam:

Topul violentei in televiziune
De la birou, la morga
Topul clipurilor rasiste

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.