Setari Cookie-uri

Acum aparatul de aer conditionat iti protejeaza sanatatea

Dusuri caldute cand afara sunt peste 30 de grade, ventilatoare plasate in spatele unor cearsafuri umede sau obloane si draperii inchise la culoare care blocheaza lumina naturala - sunt doar cateva dintre alternativele la care putem recurge pentru a ne proteja de caldura in zilele lungi de vara. Asta daca nu ne-am convins inca de beneficiile aerului conditionat sau daca ne mai temem de efectele negative pe care le poate avea asupra sanatatii.

Pentru a ne bucura de un confort termic maxim fara a ne expune riscurilor de imbolnavire, trebuie sa avem in vedere un element esential in alegerea aparatului de aer conditionat: filtrele de purificare cu care acesta este dotat. Rolul filtrelor este de a ne proteja de factorii poluanti care sunt prezenti in aerul respirabil din interiorul locuintei sau al biroului. Desi in proportii insesizabile, aerul pe care il inspiram in incaperile in care ne petrecem zilnic cea mai mare parte a timpului contine particule de praf, fum de tigara, par de animale sau microorganisme, recirculate de unele aparate de aer conditionat care fac astfel ca gradul de expunere la bacterii si germeni (si implicit riscul de imbolnavire) sa creasca exponential.

Agentii patogeni care se pot dezvolta in aparatele de aer conditionat sunt in special microorganisme din clasa fungi, intre care cele mai raspandite sunt mucegaiurile. Prezenta acestor microorganisme in aerul respirat cauzeaza in primul rand alergii precum rinita alergica, dar are si efectul de slabire a rezistentei organismului la alte bacterii si virusuri. Rares Simu, medic specialist alergolog si imunolog

Reciclare, nu reciculare aer

Daca prin anii ’50, primele sisteme de aer conditionat accesibile publicului larg pentru climatizarea casei sau a automobilelor foloseau gaze toxice si inflamabile, iar mai apoi freonul, agent de racire netoxic pentru oameni insa daunator mediului inconjurator, tehnologia a avansat in ritm alert pentru a tine pasul cu nevoile si preocuparile oamenilor, astfel incat astazi nu doar ne asigura un confort termic sporit in conditii ecologice, ci ne si protejeaza de astm, alergii si alti factori de risc.

NEO-Plasma, cel mai performant sistem de purificare a aerului incorporat in aparatele de aer conditionat cu tehnologie moderna, este compus din 3 filtre purificatoare care sterilizeaza aerul: pre-filtrul antibacterian elimina particulele mari de praf si mucegaiul, filtrul nano carbon elimina mirosurile neplacute si fumul de tigara, fltrul plasma elimina parazitii domestici, particulele de polen si parul animalelor de companie. In plus, datorita proprietatii de eliminare a umiditatii din schimbatorul de caldura, este impiedicata dezvoltarea microorganismelor la nivelul filtrelor.

Sistemul nu se adreseaza doar persoanelor predispuse la alergii, ci ofera la scara larga beneficiul de a respira acasa sau la munca un aer curat, improspatat - asa cum il gasim tot mai rar atat in spatii deschise, cat si inchise.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.