Setari Cookie-uri

S.O.S Tatuajele temporare realizate cu henna

Medicii specialisti in sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii atentioneaza asupra riscurilor la care se expun persoanele care se tatueaza cu acest produs.

Ministerul Sanatatii atrage atentia asupra tatuajelor temporare la pe care le prefera multi tineri: "Tatuajele temporare realizate cu “henna neagra” pot provoca probleme de sanatate publica"

tatuaj henna Medicii specialisti in sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii atentioneaza asupra riscurilor la care se expun persoanele care se tatueaza cu acest produs.

Colorantii adaugati plantei de henna, care dau culoarea neagra, pot cauza reactii alergice grave. Simptomele apar dupa cateva zile si se manifesta prin mancarimi, roseata, pete, pustule sau chiar decolorarea permanenta a pielii si cicatrici.

Utilizatorii pot dobandi o sensibilitate permanenta la aceste substante si pot dezvolta dermatita de contact alergica. In aceste cazuri, reactiile pot fi violente, cateodata necesitand interventie medicala de urgenta si chiar spitalizare. Aceste efecte se pot limita la zona tatuajului, la zona inconjuratoare sau se pot raspandi pe intreg corpul. Oricine prezinta o reactie de iritare sau cu aparitie de pustule la o pata neagra de pe trup, trebuie sa mearga imediat la medic si sa spuna daca i s-a aplicat pe piele un tatuaj cu henna neagra. Trebuie retinut ca sensibilitatea si poli-sensibilitatea sunt procese ireversibile si determina vulnerabilitatea organismului pentru toata viata.

Incepand cu anul 2008 Ministerul Sanatatii a avertizat populatia cu privire la posibilitatea aparitiei unor reactii adverse dupa utilizarea tatuajelor cu «henna neagra».

Comisia Europeana, alaturi de statele Uniunii Europene, au avertizat asupra riscurilor aplicarii de tatuaje temporare cu henna neagra si despre dificultatea de a controla circuitele de distribuire a produselor si locurile in care se aplica tatuajele.

tatuaj henna Tatuajele cu «henna neagra»se practica in Romania, ca si in Europa, mai ales in timpul verii. Artistii care le practica migreaza de la un eveniment in aer liber la altul, in special in zonele frecventate de turisti. Tatuajele temporare cu henna neagra sunt cel mai frecvent oferite turistilor, adolescentilor, tinerilor, celor in vacanta pe plaje, in statiuni sau la targuri si sunt foarte populare, deoarece culoarea neagra place mai mult decat nuanta naturala a plantei henna.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.