Setari Cookie-uri

Tu stii sa indepartezi 330.000 de bacterii pe centimentru patrat?

Membrii Centrului American pentru Controlul Bolilor au analizat in detaliu cate 32 de locuri din 35 de gospodarii americane si au identificat zonele cu cele mai multe bacterii. Printre cele mai periculoase se afla si suprafetele cu care vin in contact copii mici, iar cifrele sunt alarmante: un copil intalneste numai in casa peste 330 000 de bacterii pe centimetrul patrat in fiecare zi. Doctorul pediatru Ana Culcer, Seful Sectiei de Neonatologie a Spitalului Municipal Bucuresti ne vorbeste despre pericolul la care ar putea fi supusi copii din Romania in interiorul locuintei, in cazul in care aceasta nu este corespunzator igienizata, mai ales pe timpul verii cand, datorita temperaturilor ridicate, resturile alimentare si murdaria pot deveni hrana pentru o serie de microbi.

Comunicat de presa


Membrii Centrului American pentru Controlul Bolilor au analizat in detaliu cate 32 de locuri din 35 de gospodarii americane si au identificat zonele cu cele mai multe bacterii. Printre cele mai periculoase se afla si suprafetele cu care vin in contact copii mici, iar cifrele sunt alarmante: un copil intalneste numai in casa peste 330 000 de bacterii pe centimetrul patrat in fiecare zi.


bacterii Doctorul pediatru Ana Culcer, Seful Sectiei de Neonatologie a Spitalului Municipal Bucuresti ne vorbeste despre pericolul la care ar putea fi supusi copii din Romania in interiorul locuintei, in cazul in care aceasta nu este corespunzator igienizata, mai ales pe timpul verii cand, datorita temperaturilor ridicate, resturile alimentare si murdaria pot deveni hrana pentru o serie de microbi.

Aceste studii au ridicat semne de intrebare multor femei si mai ales mamelor de copii mici care au inteles ca trebuie sa-si protejeze familiile dezinfectand riguros toate suprafetele din casa. Pe lista locurilor dintr-o locuinta pe care se gasesc bacterii din abundenta se afla si obiecte care stau permanent in preajma micutilor, dar care nu pot fi curatate cu dezinfectantii uzuali pe baza de hipoclorit de sodiu (substanta denumita uzual “clor”):

Jucariile de plastic pe care se afla peste 575 de bacterii/cm2;

Olita copilului pe care se afla peste 333 de bacterii/cm2;

Scaunul copilului pe care se afla peste 333 de bacterii/cm2.

“Igiena acestor obiecte care intra in contact direct cu bebelusul in fiecare zi: jucariile, cadita, olita - este extrem de importanta. Acestea trebuie spalate si dezinfectate cu grija pentru ca pot reprezenta un mediu de dezvoltare pentru numeroase microorganisme periculoase. Trebuie sa acordam insa o atentie deosebita produselor pe care le folosim si sa citim lista de ingrediente. Evitand hipocloritul de sodiu, evitam iritatii puternice la nivel respirator si cutanat, alergii si chiar intoxicatii. De asemenenea, daca producatorul solutiei de curatare folosite indica in mod specific acest lucru, trebuie sa clatim suprafetele dupa spalare si sa nu le folosim in combinatie cu alte produse, caci pot deveni iritante”, explica Dr. Culcer.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.