Setari Cookie-uri

Alerta in Romania: Doua persoane ucise de virusul West Nile

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat luni intr-o conferinta de presa ca in Romania s-au inregistrat sapte cazuri de infestare cu West Nile. Doua persoane au murit.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat luni intr-o conferinta de presa ca in Romania s-au inregistrat sapte cazuri de infestare cu West Nile. Doua persoane au murit.

"In urma analizelor efectuate, Institutul Cantacuzino a confirmat astazi (n.r.-luni) existenta unor cazuri de infectare cu virusul West Nile pe teritoriul Romaniei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Toate cazurile au fost inregistrate la adulti peste varsta de 30 de ani. Doua dintre ele s-au soldat cu deces datorita terenului biologic prin varsta (de 75 si 79 de ani), respectiv, boli cronice de fond preexistente, potrivit MS.

De asemenea, judetele in care s-au inregistrat si se investigheaza mai multe cazuri sunt: Alba, Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Mures, Sibiu si Teleorman.

Persoanele si-au imbolnavit in contextul epidemiologic existent in luna august intr-o serie de tari apropiate de Romania. Cazuri au fost semnalate in Grecia, Rusia (zona Marii Negre), precum si alte tari din Europa, mai arata MS. [Rusia: Virusul West Nile a provocat moartea a 5 persoane]

In acest context, Ministerul Sanatatii a solicitat din partea sistemului national de supraveghere epidemiologica intensificarea unor activitati de depistare, diagnostic si diminuare a riscului pentru aparitia unor cazuri in Romania.

Acesta a mai solicitat si convocarea de urgenta a comisiei de epidemiologie pentru elaborarea unor masuri suplimentare privind organizarea suprevegherii la nivelul tuturor esaloanelor de asistenta medicala a tuturor situatiilor de risc si ale cazurilor de boala compatibile cu infectia West Nile.

* Recomandarile Ministerului Sanatatii:


In acest context, specialistii Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa ia masuri de protectie:

- sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi
- sa utilizeze substante chimice repelente de tantari
- sa impiedice patrunderea tantarilor in casa
- sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.