Setari Cookie-uri

Verifica-ti colesterolul in Luna Inimii

Aproximativ 80% dintre bolile cardiovasculare pot fi prevenite respectand un stil de viata sanatos.

Comunicat de presa


Aproximativ 80% dintre bolile cardiovasculare pot fi prevenite respectand un stil de viata sanatos.

colesterol Doi din trei romani sufera insa de boli ale inimii iar asta inseamna ca cei mai multi dintre noi isi neglijeaza propria sanatate dar si sanatatea celor dragi. Luna septembrie este celebrata in intreaga lume ca Luna Inimii si deci este un moment potrivit ca fiecare dintre noi sa constientizeze importanta sanatatii cardiovasculare. Intrucat colesterolul marit este unul dintre principalii factori de risc pentru bolile inimii, putem preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare, mentinand colesterolul in limite normale. Dar fiindca nu exista simptome care sa semnaleze cresterea colesterolului peste limitele normale, este important sa repetam analizele la sange de cel putin doua ori pe an.

Colesterolul si grasimile
Alimentatia bogata in grasimi saturate si mostenirea genetica sunt principalele motive pentru care colesterolul creste nepermis de mult, se depune pe peretii interiori ai vaselor de sange si imbolnaveste inima. Iar daca mostenirea genetica nu o putem influenta in nici un fel, cu siguranta putem sa ne ingrijim de valoarea nutritionala a alimentelor pe care le consumam.

Exista doua tipuri de colesterol: colesterolul bun, adica HDL colesterolul si colesterolul rau, adica LDL colesterolul. Colesterolul bun este hranit de grasimi bune iar colesterul rau de grasimi rele.
Grasimile saturate, asa zisele grasimi rele de origine animala le gasim in alimente precum unt, smantana, carne grasa de porc. Grasimile nesaturate, asa zisele grasimi bune, de origine vegetala le gasim in uleiuri vegetale, margarina de noua generatie cu un continut bogat in grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6 dar si in carnea de peste. Tot ce trebuie sa facem este sa alegem grasimile bune in defavoarea celor rele. Acesta este motivul pentru care specialistii in nutritie ne recomanda sa inlocuim in alimentatie grasimile saturate cu cele nesaturate.

Luna Septembrie este Luna Inimii si peste tot in lume se desfasoara campanii dedicate sanatatii cardiovasculare. In Romania, Becel ii ajuta pe oameni sa isi verifice nivelul colesterolului din sange. Astfel, cei care cumpara orice sortiment de Becel 400 g in aceasta perioada pot merge cu folia protectoare de sub capac la cel mai apropiat centru Medsana pentru a beneficia gratuit de verificarea nivelului colesterolului total, a colesterolului bun, dar si de o consultatie gratuita pentru interpretarea rezultatelor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.