Setari Cookie-uri

Un Maraton al Sperantei

Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB) a organizat, sambata, 11 septembrie, maratonul Terry Fox un eveniment anual non-profit, non-competitiv, cu scopul informarii publicului despre nevoia de a gasi un tratament impotriva cancerului, precum si al strangerii de fonduri pentru cercetare medicala in domeniu.

Comunicat de presa


Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB) a organizat, sambata, 11 septembrie, maratonul Terry Fox – un eveniment anual non-profit, non-competitiv, cu scopul informarii publicului despre nevoia de a gasi un tratament impotriva cancerului, precum si al strangerii de fonduri pentru cercetare medicala in domeniu.

cancer osos Linia de start si de sosire a Maratonului Sperantei a fost in fata Scolii Americane Internationale din Bucuresti din Soseaua Pipera numarul 196. Cei 600 de participanti au parcurs alaturi de Ambasadorul Statelor Unite, domnul Mark Gittenstein si Ambasadorul Canadei, domnul Philippe Beaulne, un traseu de 5 km padurea Baneasa pentru lupta importiva cancerului.

„Anul acesta, la cea de-a unsprezecea editie a Maratonului Sperantei Terry Fox, a fost stransa suma de aproximativ 20.000 Euro, ceea ce inseamna ca pana in prezent au fost stransi peste 150.000 Euro pentru sprijinirea luptei impotriva cancerului in Romania. Banii stransi au fost donati de-a lungul anilor institutelor locale din Romania care desfasoara cercetari pentru tratarea cancerului”, a declarat Lorne Bird, organizatorul Maratornul Terry Fox.

“Anul acesta intreaga suma se va duce catre asociatia PAVEL, o asociatie a parintilor sau rudelor copiilor bolnavi de cancer, direct implicata in sprijinirea acestora”, povesteste David Ottaviano, directorul Scolii Americane Internationale din Bucuresti.

Terry Fox si Maratonul sperantei

In anul 1977, la varsta de 19 ani, Terry Fox a fost diagnosticat de cancer osos la piciorul drept. Piciorul i-a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. In timpul spitalizarii, Terry a fost atat de coplesit de suferinta pacientilor bolnavi de cancer incat a hotarat sa traverseze Canada pentru a strange bani pentru cercetarea in domeniul cancerului. Calatoria sa s-a numit Maratonul sperantei.

Pe data de 12 aprilie 1980, Terry Fox a inceput cursa de traversare a Canadei. Scopul sau era sa stranga 2 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cercetatori sa gaseasca un tratament pentru cancer. Si-a asumat o sarcina uluitoare, intrucat alerga aproape un maraton in fiecare zi, timp de 144 zile in continuu.

La 1 septembrie 1980, dupa ce a alergat 5.000 km, Terry a fost fortat sa-si incheie cursa, intrucat cancerul incepuse sa se raspandeasca in tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o luna inainte de aniversarea a 23 de ani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.