Setari Cookie-uri

7 lucruri pe care nu le stiai despre traficul de fiinte umane!

Cel mai important si cutremurator aspect pe care trebuie sa il stiti in legatura cu piata sexului si traficul de fiinte umane este acela ca milioane de victime sunt copii.

"Femei si copii din Romania sunt traficati catre Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie, Grecia, Germania, Cipru, Austria si Franta, in scopuri de exploatare sexuala. In acelasi timp, potrivit raportului, "barbati femei si copii din Romania sunt traficati pe teritoriul tarii in scopuri de exploatare sexuala si munca fortata, inclusiv cersetorie fortata si furturi marunte", se arata de asemenea in ultimul Raport al Departamentului de Stat American, dat publicitatii anul acesta.

3. Copiii orfani, copiii strazi sunt cei mai vulnerabili pe piata sexului. Vezi articolul Orfanii din Romania sunt vanduti cu 1.000 de euro pe piata sexului din Torino. In cazul Romaniei, este elocventa situatia de dupa caderea regimului Ceaucescu, cand o legislatie inexistenta in domeniu a facilitate numeroase abuzuri. Este cutremurator articolul pe care l-a publicat Financiarul.ro in urma cu cateva luni, despre soarta unor copii romani, adoptati post-revolutie. “Oricine putea sa cumpere un copil in Romania, fara mari oboseli birocratice si timpi lungi de asteptare, asa cum este de obicei cazul la adoptii. Imediat ce copiii paraseau granitele Romaniei, urma lor se pierdea. Exista, de aceea, temerea ca nu putini dintre acestia ar fi putut ajunge in mainile traficantilor de fiinte umane si ar fi putut fi constransi sa se prostitueze”.

4. Informeaza-te in privinta acestui fenomen, si daca vrei, poti chiar sa voluntariezi sau sa oferi sprijinul tau unei organizatii care lupta impotriva traficului de copii sau adulti, pe piata sexului si nu numai. Un ONG care este foarte activ in aceasta privinta este Centrul Focus pentru Copii disparuti si Exploatati sexual.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.