De saptamana viitoare incepem!

Pentru anul acesta, Ministerul Sanatatii a finalizat achizitia unui numar de 1.300.000 de doze de vaccin gripal trivalent (contine tulpinile recomandate de OMS- H1N1, H3N2 si B).

Comunicat de presa

Campania vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon.

Pentru anul acesta, Ministerul Sanatatii a finalizat achizitia unui numar de 1.300.000 de doze de vaccin gripal trivalent (contine tulpinile recomandate de OMS- H1N1, H3N2 si B).

vaccinare antigripala
Cele 1 300 000 de doze au costat 14 400 000 lei si au fost comandate la Institutul National de Cercetare –Dezvoltare Cantacuzino si achitate din fonduri bugetare ale Ministerului Sanatatii pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat etc, copii si batrani institutionalizati, personal medico-sanitar, conform recomandarilor Organizatia Mondiale a Sanatatii.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi.

Incepand de astazi, directiile de sanatate publica pot ridica dozele de vaccin care le-au fost repartizate de la Institutul National de Cercetare –Dezvoltare Cantacuzino pentru a le distribui cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare

Medicii recomanda vaccinarea antigripala si pentru persoanele care nu intra in categoria persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire pentru ca este considerat singurul mod eficient de prevenire a imbolnavirilor

De asemenea, medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta un alt mod eficient de prevenire a imbolnavirilor in acest sezon.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri