Cine a adus sifilisul in Europa?

Cine a adus sifilisul in Europa?
Kudika
3 Noiembrie 2010

O echipa de antropologi a demonstrat ca sifilisul n-a fost adus din America de marinarii lui Cristofor Columb, ci el exista pe pamantul vechiului continent cel putin din perioada medievala

O echipa de antropologi a demonstrat ca sifilisul n-a fost adus din America de marinarii lui Cristofor Columb, ci el exista pe pamantul vechiului continent cel putin din perioada medievala.

sifilisSe credea pana acum ca echipajul navigatorului genovez a adus sifilisul din America, primul caz oficial fiind inregistrat in Europa in 1495. Insa studiile antropologice desfasurate pe schelete deshumate dintr-un cimitir medieval londonez, St Mary Spital, arata ca boala facea ravagii de multi ani pe vechiul continent, scrie AGERPRES.

Potrivit echipei de la Muzeul din Londra, care a studiat ramasitele umane, sapte schelete prezentau pete zgrunturoase, leziuni caracteristice pe oase ale sifilisului.

Datarea cu ajutorul radio-carbonului a indicat de altfel un interval cuprins intre 1200 si 1400 pentru ramasitele umane exhumate din cimitirul londonez, ceea ce plaseaza aparitia acestei teribile boli in Europa cu cateva secole inaintea descoperirii Americii.

Sursa: 9am.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri