O Clinica din Africa de Sud se ocupa cu prelevarea ilegala de organe de la romani

O Clinica din Africa de Sud se ocupa cu prelevarea ilegala de organe de la romani

O Clinica din Africa de Sud se ocupa cu prelevarea ilegala de organe de la romani si brazilieni saraci.

O Clinica din Africa de Sud se ocupa cu prelevarea ilegala de organe de la romani si brazilieni saraci.

  • O clinica din Africa de Sud, amendata pentru prelevare ilegala de organe, inclusiv de la romani

trafic de organeO clinica privata din Durban, Africa de Sud, a fost condamnata la plata unei amenzi de patru milioane de ranzi, 585.000 de dolari, pentru efectuarea in mod ilegal a unor transplanturi de rinichi pentru israelieni bogati, cu organe prelevate de la brazilieni si romani saraci, informeaza AFP, citeaza MEDIAFAX.

O ancheta ii vizeaza din septembrie pe directorul si cinci medici ai spitalului St. Augustine din Durban, clinica ce face parte din reteaua Netcare. Cei sase sunt acuzati ca au efectuat 109 transplanturi ilegale, in perioada 2001 - 2003.

Potrivit unui comunicat al Netcare, conducerea spitalului si-a recunoscut vinovatia, fiind condamnata la plata unei amenzi de 20.000 de ranzi pentru incalcarea legii privind recoltarea de tesuturi umane, si patru milioane de ranzi (585.000 de dolari) pentru primirea de bani in mod ilegal pentru operatii.

In septembrie, presa a dezvaluit faptul ca numerosi israelieni au efectuat transplanturi de rinichi la spitalul St. Augustine. Initial, donatorii de organe erau israelieni, insa ulterior, pe lista donatorilor au aparut si romani si brazilieni, pentru ca rinichii erau disponibili la preturi mai mici.

Donatorii israelieni erau platiti cu aproximativ 20.000 de dolari, in timp ce romanii si brazilienii primeau doar cate 6.000 de dolari. Unii donatori erau chiar minori, potrivit procurorilor.

Sursa: 9am.ro


Kudika
11 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri