Setari Cookie-uri

Despre... Depresia din sezonul rece

Depresia sau tulburarea afectiva de sezon, asa cum este denumita aceasta afectiune in literature de specialitate, se manifesta printr-o stare de disconfort psihic si fizic, pe care de regula o resimtim la trecerea de la anotimpul cald la cel rece.

Sincronizarea cu ceasul biologic intern se poate realiza prin mentinerea serotoninei la un nivel optim in organism. Acest neurotransmitator, cunoscut si sub denumirea de “substanta fericirii”, se ocupa in special de transmiterea semnalelor intre neuroni, ajutand la buna functionare a proceselor mintale si afective. Serotonina are un rol important si in termoreglare, in reglarea presiunii arteriale, a functiilor hormonale si a celor motorii.

depresie iarna Pentru a echilibra nivelul de serotonina ai nevoie de prezenta aminoacidului 5-HTP in organism, in concentratii optime. Aceasta deoarece, prin procese biochimice, 5-HTP (I-5-Hidroxitriptofan) este transformat in serotonina la nivelul sistemului nervos central, nefiind posibila producerea “substantei fericirii” in organism fara parcurgerea conversiei de mai sus. 5-HTP este produs in mod natural in organism, dar nu in cantitati suficiente, din aminoacidul esential L-triptofan, pe care il obtinem din alimentele bogate in proteine. Pentru a creste nivelul sau, se recomanda administrarea produsului 5-HTP de la Secom continand 5-HTP natural, in concentratie de 50 mg/capsula si adaos de vitamina C si B6, care favorizeaza bioprocesul de conversie a aminoacidului in serotonina.

5-HTP de la Secom are efect antidepresiv, inducand starea de calm, increderea in sine, relaxarea si capacitatea de comunicare. 5-HTP actioneaza eficient in tulburarile afective de sezon, in tulburarile maniaco-depresive si in depresiile cauzate de evenimente traumatice. De asemenea, imbunatateste calitatea somnului, ajuta la depasirea unor forme de dependenta de substante nocive (alcool, tutun, droguri) si reduce agresivitatea comportamentala. Se recomanda administrarea produsului 5-HTP si in timpul curelor de slabire, reducand astfel riscul de depresie si dorința de a consuma dulciuri.

In concluzie, depresia de toamna poate fi depasita in mod natural daca esti atenta la dieta ta, faci exercitii fizice cu regularitate si administrezi produse naturale eficiente.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.