Setari Cookie-uri

Fenomenul medicilor plecati in strainatate: Ce este de facut?

Medicii romani vor continua sa plece in strainatate si in 2011, pentru ca fenomenul nu poate fi oprit, insa trebuie sa fie luate masuri pentru a fi redus, a declarat, joi, la prezentarea bilantului activitatii pe 2010, ministrul Sanatatii, Ckese Attila.

  • Cseke Attila: Trebuie un sistem prin care sa stimulam medicii cu rezultate mai bune

Ministrul Sanatatii la mai declarat prezentarea bilantului pe 2010 ca ar trebui ca medicii sa fie scosi din sfera publica, iar in acelasi timp trebuie asigurat un sistem de stimulare a medicilor cu rezultate bune. Acesta a sustinut ca ar trebui decisa scoaterea medicilor din sfera publica, precizand ca spitalele au un buget in care intra un segment de cheltuieli cu personalul, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului sa introduca in viitorul acord cu Fondul Monetar International un proiect pilot, cu incepere din 2011, privind incheierea unor contracte cu medicii si profesorii, pe baza carora acestia sa fie salarizati in functie de complexitatea activitatii.

Potrivit acestuia, ca urmare a unui astfel de sistem, aceste categorii de persoane nu vor mai fi bugetari si angajati ai statului. "Sa nu mai facem din medici cersetori", a spus Basescu ministrilor. Presedintele a aratat, totodata, ca este necesar ca spitalele fara activitate sa fie inchise sau comasate cu alte unitati medicale.


Sursa: 9am.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.