Setari Cookie-uri

In curand ne vom putea trata gratuit si in strainatate

Deputatii europeni au adoptat o noua legislatie care prevede dreptul pacientilor de a beneficia de asistenta medicala intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, clarificand regulile privind rambursarea cheltuielilor, precum si situatiile pentru care este necesara o autorizare preliminara.

In general, cei mai multi dintre pacienti prefera sa urmeze tratament aproape de casa. In prezent, cheltuielile pentru asistenta medicala transfrontaliera reprezinta unu la suta din bugetele de sanatate ale statelor membre.

Noile reguli se aplica numai pacientilor care solicita tratamente in afara statului de provenienta. Procedurile privind cardul european pentru asigurari de sanatate vor continua sa se aplice pentru cetatenii care au nevoie de tratament de urgenta atunci cand viziteaza un alt stat membru.

Textul votat miercuri de deputatii europeni este rezultatul unui acord cu Consiliul, care va trebui deci sa il adopte de asemenea in mod formal.

Dupa intrarea in vigoare a acestui text, statele membre vor avea la dispozitie 30 de luni pentru a face modificarile necesare in legislatia nationala.

Sursa: 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.