Setari Cookie-uri

Lumea Mamicilor

Prin campania „1 pachet = 1 vaccin”, Pampers si UNICEF, isi propun eliminarea tetanosului neonatal la nivel global. Parintii din Romania s-au implicat si au fost printre cei mai activi sustinatori ai campaniei in editiile trecute. Pampers si UNICEF le multumesc, incercand la randul lor sa ofere nou-nascutilor cele mai bune conditii din primele momente de viata. De aceea, Pampers va dona maternitatilor din patru orase, mobilier pentru nou-nascuti si scutece Pampers. Mamicile sunt cele care decid unde ajung aceste donatii. Multumita sustinerii lor, prima donatie s-a facut in Bucuresti, pentru spitalele Cantacuzino, Filantropia si Pantelimon.

Despre tetanos la nou-nascuti

Pentru ca populatia cu cel mai mare risc de imbolnavire traieste in mediul rural, fara a avea acces la servicii medicale sau educatie, viteza cu care se raspandeste tetanosul nu este cunoscuta.
Dr. Rownak Khan, specialist UNICEF: ”Tetanosul, cunoscut de asemena sub denumirea de ”ucigas tacut” este veriga slaba a sistemelor de sanatate. Cele mai multe decese au loc acasa si apar in randul celor mai vulnerabile populatii, care traiesc in locuri greu accesibile. Cu toate acestea, tetanosul este o boala care poate fi prevenita printr-un simplu vaccin – chiar si un singur deces survenit in urma bolii fiind un adevar greu de suportat.

Pentru multe dintre femeile si copiii afectati de tetanos, pana si cele mai de baza servicii medicale sunt un lucru la care nici macar nu viseaza. De aceea, este nevoie, mai mult decat oricand, sa actionam impreuna pentru a-i ajuta pe cei care sunt expusi acestei boli. Este inacceptabil ca mii de copii sa moara din cauza unei boli care poate fi combatuta printr-un vaccin ”.

Citește și:

Featured foto by shurkin_son via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.