Setari Cookie-uri

Medicii de familie refuza semnarea contractului-cadru cu CNAS

Medicii de familie s-au reunit, sambata, intr-o conferinta organizata de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor de Medicina Familiei (FNPMF), unde au discutat despre problemele din sistemul de sanatate si masurile pe care le vor lua in fata "ilegalitatilor" din legislatia in domeniu.

Totodata, impunerea plafoanelor orientative de prescriptii la medicamente atrage dupa sine alegerea pacientilor ce consuma mai putine resurse, astfel ca medicii sunt obligati sa devina "cerberi", au mai spus reprezentantii asociatiilor medicinei de familie.

Ei au cerut interventia primului ministru pentru a rezolva "modul haotic in care Ministerul Sanatatii intelege sa gestioneze criza sistemului de sanatate" si au anuntat ca vor cere organismelor de control abilitate sa verifice modul in care MS si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) au gestionat banii contribuabililor.

  • In plus, medicii vor solicita sprijinul pacientilor prin strangerea de semnaturi privind "nemultumirea lor asupra lipsei de transparenta a modului in care banii lor sunt gestionati".

O alta masura luata de medicii de familie este depunerea cererilor de obtinere a certificatelor de conformitate, facilitand astfel emigrarea masiva a acestora in strainatate.

"Impreuna cu colegii de alte specialitati ne vom opune incercarilor patetice ale ministerului de a induce o sciziune intre specialitati. Noi toti suntem medici si intelegem cel mai bine ca nu putem fi separati si, cu atat mai putin, manipulati. (...) Nu ne asteptam si nu mai dorim ca MS sau CNAS sa ne cheme la «consultari». Am pierdut in acest fel mult timp, inutil. Dorim sa ii asiguram pe guvernanti de intreaga noastra disponibilitate de colaborare in cazul in care doresc realmente sa discutam serios si bazat pe argumente, dar si de hotararea de a merge pana la capat cu protestele noastre in cazul in care nu vor intelege cat de profund se inseala denumind reforma un grup de documente ce vor distruge definitiv asistenta medicala primara in Romania", au conchis reprezentantii medicinei de familie.


Sursa: 9am.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.