Setari Cookie-uri

Mamoplastia - intre estetic si necesar

Modul in care te vezi pe tine si mai ales felul in care te simti, te defineste si te integreaza in societate. Astfel, de cele mai multe ori, lucrurile care ar trebui sa ne bucure si sa ne faca fericite, sunt uneori o povara. Si nu intamplator, exista o conexiune stransa intre problemele de ordin psihologic si problemele fizice si, indiferent de natura lor, induc o stare de disconfort. La fel se intampla si in cazul problemelor legate de sanatatea si estetica sanilor, care sunt tot mai des intalnite la femei sub o forma sau alta. Printre acestea se numara mamoplastia care, conform medicului specialist in chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva Silvia Stanculescu, se practica tot mai des in randul femeilor pentru a le scapa fie de probleme medicale, fie pur si simplu de disconfortul estetic.

„Mamoplastia este o operatie estetica prin care se ridica, micsoreaza si contureaza sanii mari si lasati iar femeile care apeleaza la o astfel de interventie sunt cele care prezinta o supradezvoltare a zonei mamare, anomalie care duce la pierdereaa elasticitatii pielii si la lasarea sanilor. Insa, in general, se adreseaza atat femeilor cu sanii "lasati", care au sentimente de jena si nemultumire cu actiune negativa asupra psihicului dar si femeilor care din cauza alaptarii si-au pierdut elasticitatea si fermitatea pielii, sanii ne fiind neaparat mari. Nici un exercitiu fizic si nici un tratament medical nu poate rezolva ptoza mamara. Insa, cele mai bune rezultate se intalnesc la femei cu sani mici si cazuti. Bineinteles ca se pot ridica sani indiferent de marimea lor dar sanii foarte grei pot „cadea” din nou in timp (nici o operatie nu poate inlatura efectul gravitatiei)”, dupa cum spune doctorita Silvia Stanculescu.

Ce presupune operatia?


Inainte de toate este necesara efectuarea unei mamografii sau a unei ecografii care sa permita vizualizarea tesutului glandular si adoptarea unei terapii adecvate. La consultatia initiala, este importanta discutia cu pacientele despre asteptarile personale, deoarece viziunile in ceea ce priveste marimea, forma sanilor si aspectul cicatricilor diferita. In urma acestor discutii pacientele trebuie sa fie sigure ca inteleg ce cicatrici vor rezulta.

Este recomandat ca in perioada in care se recurge la mamoplastie starea de sanatate generala sa fie una buna. Interventia consta in efectuarea unei incizii prin care va fi inlaturat surplusul de tesut glandular. Aureola mamara este repozitionata iar sanii vor fi ridicati. Iar in cazul sanilor care sunt doar lasati va fi indepartat surplusul de piele si, dupa caz, se va face si implant cu silicon. Incizia va fi plasata intr-o zona mai putin sensibila a sanului, fiind folosita anestezia generala. In urma operatiei cicatricile rezultate in primul caz sunt mai mari decat la un implant mamar.

Ce presupune recuperarea?


Recuperarea totala, indiferent de efortul fizic depus, poate dura pana la trei luni. Munca de birou, cea care nu presupune o activitate fizica solicitanta, poate fi reluata in maximum o saptamana. Cu toate acestea, medicul va fi cel care va stabili perioada de recuperare, analizand intregul context medical. Pacienta va purta un bandaj elastic peste pansament. In primele zile, sanii vor fi edematiati si durerosi. Este obligatoriu purtarea unui sutien chirurgical timp de 2-3 luni. Pot aparea modificari ale sensibilitatii areolei si mamelonului, care de regula dispar in primele 6 saptamani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.