Setari Cookie-uri

Prima pasta de dinti din lume cu fluor, care contine NovaMin ce poate repara zonele sensibile ale dintilor

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare lanseaza noul Sensodyne Repair & Protect, o pasta de dinti inovatoare care contine formula unica NovaMin, adaptata special pentru ingrijirea orala dintr-o tehnologie dezvoltata initial pentru stimularea regenerarii osoase.

Folosita zilnic, ca oricare alta pasta de dinti, Sensodyne Repair & Protect repara permanent zonele sensibile ale dintelui si ajuta la prevenirea aparitiei sensibilitatii. In plus, asigura toate beneficiile unei paste de dinti obisnuite, precum protectie completa, curatare si prospetime.

Despre hipersensibilitatea dentara

Dentina, care formeaza cea mai mare parte din dinte, este poroasa si are mii de canalicule de-a lungul ei, care ajung pana la nervul din centrul dintelui. Stratul de smalt dur de pe coroana dintelui protejeaza dentina de dedesubt, dar in cazul in care dentina este expusa, dintele poate deveni sensibil si vulnerabil. Aceasta expunere a dentinei poate avea o multime de cauze, precum retragerea gingiilor sau pierderea smaltului, din cauza combinarii unor factori precum eroziunea acida si abraziunea rezultata in urma periajului dentar.

Cand dentina este expusa, schimbarile de temperatura provocate de alimentele si bauturile fierbinti sau reci determina fluidul din canalicule sa se dilate sau sa se contracte. Acest proces poate irita nervul si poate duce la aparitia durerii dintilor sensibili. Senzatia poate varia de la o durere de mica intensitate, pana la o durere mult mai severa, ascutita.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.