Setari Cookie-uri

TBC - Sa luptam impreuna pentru combaterea acestei boli

In data de 24 martie 2011, de Ziua Mondiala Impotriva Tuberculozei, Programul National de Control al Tuberculozei (PNCT) din Romania informeaza ca tara noastra a facut inca un pas important in controlul acestei boli: anul 2010 a reprezentat cel de-al 8-lea an consecutiv de scadere a incidentei bolii.

Cu toate acestea, tuberculoza ramane in continuare una dintre problemele majore de sanatate publica ale Romaniei. Mentinerea sub control a bolii necesita masuri complexe atat in plan sanitar, cat si social, precum si resurse financiare si umane importante.

Prioritara este in prezent problema cazurilor de TB MDR (tuberculoza multidrog-rezistenta) si mai ales a celor de TB XDR (tuberculoza cu rezistenta extinsa), care reprezinta forme mult mai grave ale bolii si care necesita tratamente mai complexe, mai indelungate si mai costisitoare. Pentru prevenirea extinderii acestor forme de tuberculoza PNCT a elaborat, cu consultanta acordata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Planul National de Prevenire si Management a TB MDR, pe termen mediu, incepand din acest an pana in 2015. Ceea ce se doreste prin aplicarea acestui plan este diagnosticarea si tratarea a cel putin 80% dintre cazurile de TB MDR/XDR, pana in anul 2015 si, de asemenea, atingerea unei rate de succes terapeutic a cazurilor de TB MDR de 70% la cele noi si de 50% la cele de retratament.

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.