Setari Cookie-uri

Algocalminul, interzis fara reteta

Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) atentioneaza ca de la 1 aprilie farmaciile nu mai pot elibera fara reteta algocalminul, dar si alte medicamente care contin metamizol, potrivit unei decizii a ANM din 2010, coroborata cu reglementarile europene in domeniu.

In perioada 1980-1986 a fost efectuat un studiu international pentru agranulocitoza si anemie aplastica (Studiul Boston), pe 107 milioane de persoane din Germania, Italia, Spania, Suedia, Ungaria si Israel, fiind semnalate 257 de cazuri, ceea ce inseamna per global 2,4 cazuri la un milion de subiecti cuprinsi in studiu. In Germania s-au raportat 1,1 cazuri la un milion, in timp ce in Ungaria, Bulgaria si Italia nu s-a raportat niciun caz.

In Romania, indicatiile terapeutice aprobate pentru Rezumatul Caracteristicilor Produsului sunt: durere acuta severa, cand alte medicamente nu sunt indicate; combaterea febrei, cand este refractara la alt tratament. Aceste indicatii terapeutice sunt in conformitate cu aprobarile din alte state membre ale UE.


Sursa: 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.