Setari Cookie-uri

Medicamente pentru slabit - O noua combinatie

O noua combinatie de doua medicamente a condus la o pierdere in greutate de doua ori mai importanta in cazul pacientilor obezi si supraponderali, comparativ cu rezultatele obtinute prin administrarea pastilelor de slabit prezente pe piata, potrivit unui studiu publicat, luni, de revista The Lancet.

Cu placebo, 21% dintre pacienti au reusit sa piarda 5% din greutatea lor corporala, comparativ cu 62% din totalul pacientilor din grupul ce a primit combinatia fentermina-topiramat in dozaj slab si cu 70% in grupul ce a primit un dozaj mai puternic.

Prin asocierea celor doua medicamente, medicii au constatat totodata imbunatatiri si in alte probleme medicale: hipertensiune, diabet si concentratia de lipide.

Combinatia fentermina-topiramat a fost in general bine tolerata, principalele efecte secundare acuzate de unii dintre pacienti fiind senzatia de gura uscata, constipatie si furnicaturi.

Cu toate acestea, o proportie mai importanta de efecte secundare cognitive si psihiatrice a fost observata in grupul care a primit un dozaj mai puternic.



Sursa: 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.