Setari Cookie-uri

Probioticele, 'minunea din noi'

Despre probiotice, bacteriile "prietenoase" care mentin echilibrul microflorei din organismul nostru, s-a vorbit mult in ultimii ani, mai ales datorita efectului lor de a regla tranzitul intestinal si de a modula imunitatea.

Comunicat de presa

Despre probiotice, bacteriile "prietenoase" care mentin echilibrul microflorei din organismul nostru, s-a vorbit mult in ultimii ani, mai ales datorita efectului lor de a regla tranzitul intestinal si de a modula imunitatea. Insa putini sunt cei care stiu ca bacteriile probiotice sunt la fel de naturale pentru organismul nostru ca sangele, intrucat ne nastem cu ele si ne populeaza flora din cavitatea bucala, caile respiratorii, stomac, intestine si din aparatul uro-genital pe tot parcursul vietii.

Deoarece nu putem spune niciodata ca avem prea multe bacteriile “prietenoase” in organism si intrucat acestea sunt afectate cu usurinta de administrarea antibioticelor, alimentatia necorespunzatoare si schimbarile de mediu, medicii si consultantii naturopati ne recomanda curele periodice cu produse probiotice care sa refaca sau sa intareasca microflora benefica.

Jarro-Dophilus®+FOS de la Secom® este un probiotic de ultima generatie, cel mai bine vandut produs de acest tip din SUA, care contine tulpini de probiotice patentate si inregistrate la Institutul Pasteur din Paris, una dintre cele mai prestigioase institutii de profil din lume. In plus, are in compozitie si prebiotice (FOS), fibre solubile care asigura o eficienta sporita probioticelor.

Cand avem nevoie de probiotice

Pentru mentinerea sanatatii intregului organism, se recomanda administrarea probioticelor tot timpul, insa in anumite situatii avem nevoie mai mult ca oricand de ajutorul lor.

In curele cu antibiotice. Se stie faptul ca antibioticele pot provoca un dezechilibru ale florei intestinale, de aceea se recomanda ca in paralel sa fie administrate probiotice care sa refaca flora bacteriana benefica.

In prevenirea aparitiei si a recurentei infectiilor.
De multe ori infectiile din organismul nostru sunt cauzate sau potentate de existenta unui numar mai mare de bacterii patogene decat de bacterii “benefice”. Prin administrarea probioticelor sustinem organismul in lupta impotriva agentilor patogeni.

Tulburarile digestive in calatorii. Peste 50% dintre cei care calatoresc sufera de constipatie sau diaree in timpul deplasarilor. De cele mai multe ori, cauzele acestor tulburari sunt constituite de schimbarea alimentatiei si a tipului de microorganisme pe care le inghitim o data cu alimentele, lucru ce afecteaza echilibrul intestinal.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.