Setari Cookie-uri

Cum se pot trata romanii in strainatate

Ministerul Sanatatii a modificat legislatia privind tratamentul in strainatate a bolnavilor care prezinta afectiuni deosebit de grave si care nu pot fi tratate in tara

Si medicul curant de specialitate care recomanda tratamentul in strainatate va avea obligatia de a elabora un raport medical pentru evaluarea starii de sanatate la un an dupa primul control efectuat, cu transmiterea acestuia directiei de sanatate publica.

Conform noii legislatii s-a instituit obligatia directiilor de sanatate publica de a afisa si actualiza periodic informatiile cu privire la numarul cererilor inregistrate pentru trimitere la tratament in strainatate si stadiul solutionarii acestora. De asemenea, Comisia Ministerului Sanatatii care aproba finantarea dosarelor depuse se va intruni de 2 ori pe luna, fata de o sigura sedinta asa cum era prevazut pana in prezent.

In anul 2011, Programul gratuit de tratament in strainatate a Ministerului Sanatatii are un buget de 29 milioane de lei, cu aproximativ 3 milioane de lei mai mult fata de anul 2010.
Scopul programului national de tratamente in strainatate vizeaza rezolvarea cazurilor medicale pentru care nu exista solutii de tratament in unitatile sanitare din Romania.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.