Setari Cookie-uri

Premiera: A fost realizat primul transplant dublu de picioare

Un transplant dublu de picioare, prezentat ca o premiera mondiala, a fost realizat luni, in Spania, de chirurgul Pedro Cavadas, au anuntat autoritatile din Valencia.

Medicul Pedro Cavadas este specializat in acest tip de transplant. El a realizat in 2008 primul transplant dublu de maini din Spania - al doilea din lume -, iar in 2009, primul transplant de fata din Spania.


"Acest tip de transplant n-a mai fost niciodata facut, nicaieri in lume", a declarat pentru postul public de radio spaniol RNE directorul Organizatiei nationale pentru transplanturi (ONT), Rafael Matesanz, care a precizat ca oganismul pe care il conduce a autorizat aceasta operatie in luna mai.


"Astfel de cazuri sunt foarte rare. Cand amputarea este realizata la un nivel atat de sus incat nici nu poate fi pusa o proteza, pacientul este condamnat la scaunul cu rotile", a adaugat Matesanz, precizand ca atunci cand pacientului i-a fost amputat un singur picior sau amputarea a fost realizata sub nivelul genunchiului, proteza este cea mai indicata solutie, scrie MEDIAFAX.


Citeste articolul integral pe 9am.ro

Sursa foto: sxc.hu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.