Setari Cookie-uri

Primul caz de infectare cu virusul West Nile de la tantar in Romania

Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, ca in judetul Galati a fost confirmat primul caz de infectie cu virusul West Nile, la o femeie in varsta de 37 de ani, starea acesteia fiind buna.

Primul caz de infectie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat in Romania la o luna de la punerea in functiune a sistemului de supraveghere privind aceasta maladie, a declarat consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar.



El a precizat ca este vorba despre o femeie 37 de ani, din judetul Galati, internata in spital, starea acesteia fiind buna.


"Femeia este in spital, dar nu exista niciun risc vital. Sistemul de supraveghere a infectiei a fost activat in urma cu o luna, acesta fiind primul caz in acest sezon", a precizat Geza Molnar, potrivit MEDIAFAX. Acesta a mai precizat ca nu se poate vorba despre o epidemie, ci doar de un caz punctual.


El a spus ca in Romania exista "o populatie de tantari infectiosi" care transmit aceasta maladie, singurele masuri care pot fi luate vizand combaterea acestora. "Nu este o boala care sa se transmita de la om la om, ci numai prin muscatura tantarului", a precizat Geza Molnar.

Cele mai afectate zone sunt in general cele de pe malul Dunarii, Tulcea, Galati si Ialomita


virusul west nile de la intepatura de tantar da encefalita
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.