Setari Cookie-uri

S.O.S.: 80% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 10 si 30 de ani sufera de varice!

Varicele, asa zisa boala a varstei mature, afecteaza tot mai multi tineri. Potrivit statisticilor, 80% dintre femei si 20% dintre barbati se confrunta cu afectiunea varicelor.

Varicele, asa zisa boala a varstei mature, afecteaza tot mai multi tineri. Potrivit statisticilor, 80% dintre femei si 20% dintre barbati se confrunta cu afectiunea varicelor.

Ce sunt varicele?



Acele vene varicoase umflate si de culoare albastruie, care nu numai ca sunt inestetice, dar si contribuie la crearea unei stari de nesiguranta si stanjeneala.

Varicele – o mostenire genetica


Varicele pot aparea la orice varsta, inclusiv de la nastere, ca urmare a unor malformatii ale sistemului vascular al membrelor pelvine. Frecventa acestei boli si a complicatiilor pe care le implica creste insa cu inaintarea in varsta.

In ultima vreme, in special datorita ritmului dezechilibrat de viata, tinerii sunt din ce in ce mai predispusi la aparitia varicelor. Cel mai adesea, varicele apar la persoanele tinere cauzate de o mostenire a unui tesut conjunctiv de rezistenta, a tulburarilor hormonale, a unor activitati profesionale in ortostatism prelungit sau in urma unei nasteri.

Sportivii, tinerii ce studiaza prelungit, persoanele care folosesc contraceptive orale pot fi cu usurinta victime ale bolii varicoase.

Tratamente vechi si noi in tratarea varicelor



“Rezolvarea terapeutica a varicelor se face de obicei clasic, prin indepartare chirurgicala. Laserul sau radiofrecventa asociata cu odihna in pat, preferabil cu picioarele ridicate pe perne reprezinta o metoda moderna si extrem de eficienta. De asemenea, purtarea de ciorapi elastici sau aplicarea de fase elastice pe membrele pelvine este foarte indicata in ameliorarea acestei afectiuni”, a explicat prof. univ. dr. Patrut Mircea, medic primar chirurgie generala si cardiovasculara in cadrul Centrului Medical Focus.
Fiecare metoda de tratament, chirurgicala sau cu laser, are indicatii clare, in functie de pacient si de stadiul evolutiv al bolii. La fel de importante in alegerea metodei terapeutice sunt insa si varsta, sexul, profesia pacientului sau complicatiile asociate afectiunii varicoase.

  • Tratament chirurgical vs. laser si radiofrecventa


Ca orice metoda de tratament, procedurile de indepartare a varicelor prezinta anumite avantaje si dezavantaje pe care e bine sa le luam in calcul. Astfel, „cura chirurgicala clasica, cu bisturiul, are dezavantajul spitalizarii pentru cateva zile ( 5-7 zile) si a prezentei plagilor postoperatorii. De cealalta parte, cura varicelor prin laser sau radiofrecventa are avantajul ca nu se impun incizii cu bisturiul, nu este necesara spitalizarea, nu raman cicatrici si nu impune suspendarea temporara a activitatii profesionale”, a mai completat prof. univ. dr. Patrut Mircea, medic primar chirurgie generala si cardiovasculara in cadrul Centrului Medical Focus.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.