Setari Cookie-uri

Atentie: Sucurile din comert sunt ilegale!

Sucurile din fructe de pe piata nu se incadreaza in prevederile legale privind protectia consumatorilor. Iata ce trebuie sa stii inainte de a le cumpara.

Astfel, din cantitatea totala controlata, 164 mii litri de sucuri, nectaruri si bauturi racoritoare nu se incadrau in prevederile legale in vigoare, privind protectia consumatorilor.


Controlul a scos in evidenta urmatoarele aspecte relevante:



- Inscrierea pe etichete a unor afirmatii eronate, abuzive sau confuze: bautura racoritoare carbogazoasa cu aroma de cola ce avea mentionat abuziv pe eticheta expresia "contine suc de fructe", sau: bautura racoritoare carbogazoasa cu suc de lamaie si aroma de soc, desi in lista ingredientelor nu se regasea sucul de lamaie.

- Ilustrarea pe etichete a fructelor/portiunilor vegetale, desi produsul continea doar arome: ilustrare de lamaie/lime, desi in lista ingredientelor se regaseau doar arome, ilustrare numai capsuni, desi in lista ingredientelor acestea reprezentau doar 0,5%.

Sfaturi pentru consumatori:



Nu cumparati bauturi racoritoare, sucuri si nectaruri din fructe cu ambalaje neetanse.


Acordati o atentie deosebita aspectului produselor in ceea ce priveste prezenta suspensiilor care pot proveni de la nerespectarea temperaturilor de depozitare/expunere.


Nu achizitionati produse depozitate la temperaturi mai mari decat cele impuse de producatori si mentionate pe eticheta sau ambalaj.




Citeste articolul integral pe 9am.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.