Setari Cookie-uri

Dupa locuitorii din Sibiu, si oradenii isi pot testa gratuit glicemia

Federatia Romana de Diabet organizeaza, in perioada 1-2 septembrie, o campanie de testari gratuite de glicemie si hemoglobina glicozilata, in Municipiul Oradea. Actiunea face parte din ciclul de activitati ce se reunesc sub umbrela platformei “Impreuna pentru viata, sanatate prin cunoastere”, initiativa a companiei MSD Romania.

Aceasta campanie de prevenire a diabetului zaharat este deja la a doua materializare in Romania, prima sesiune gratuita de testare avand loc in luna mai, la Sibiu. Receptivitatea si reactiile pozitive ale sibienilor au determinat repetarea testarilor gratuite, de data aceasta in Municipiul Oradea.

Prin urmare, oradenii sunt asteptati joi si vineri, 1 si 2 septembrie, in Piata Unirii, vizavi de Pasajul Vulturul Negru, intre orele 10:00 si 18:00, pentru desfasurarea testarilor.

Testarile gratuite se adreseaza tuturor locuitorilor din Oradea: pentru populatia diagnosticata cu diabet se fac testari de hemoglobina glicozilata, in timp ce pentru restul oradenilor se fac testari gratuite de glicemie. In urma testarilor, fiecare dintre participanti va primi un card “Impreuna pentru viata”, unde se vor regasi rezultatele acestora, precum si brosura “Diabetul in echilibru”, ce contine informatii referitoare la prevenirea si tratarea aceastei boli cronice. Pentru testarea hemoglobinei glicozilate, pretul in mediul privat este de 30-50 de lei.

Numarul persoanelor care sunt diagnosticate cu diabet zaharat este in continua crestere, in judetul Bihor fiind inregistrate aproximativ 2.500 de cazuri noi, ajungandu-se la finele anului 2010 la cifra de 26.128 de pacienti, conform Centrului Clinic Judetean de Diabet Zaharat Bihor. Un program gratuit de testare a glicemiei si a hemoglobinei glicozilate nu poate avea decat rezultate benefice pentru populatie, ajutand la prevenirea si tratarea timpurie a afectiunilor de tip diabetic.

In prezent, in lume sunt 346 de milioane de persoane care sufera de diabet, aceasta fiind una dintre cele mai raspandite boli cronice ale zilelor noastre, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.