Uimitor: 80% dintre persoanele intre 15 si 59 de ani sunt afectate de fisuri anale

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, peste 80% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 59 de ani sunt diagnosticate cu fisuri anale in urma consultatiilor privind afectiunile in zona rectala.

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, peste 80% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 59 de ani sunt diagnosticate cu fisuri anale in urma consultatiilor privind afectiunile in zona rectala.


fisuri analeAfectiunea este comuna la femei si barbati, fiind intalnita cu aceeasi frecventa, dar aceasta se poate manifesta chiar si la sugari intre 6 si 24 de luni.


Fisura anala reprezinta o ruptura lineara aflata la nivelul canalului anal, adica in portiunea terminala a tubului digestiv. In multe dintre cazuri, aceasta este cauzata de un banal traumatism local anal prin scaun de consistenta dura (constipatie).


In Romania, in practica curenta, fisura anala reprezinta o afectiune relativ frecvent intalnita. Intre 6 si 15% dintre consultatiile pentru patologie anala sunt la pacientii cu fisuri anale. Chiar daca afecţiunea este in faza incipienta, neingrijita, aceasta poate ajunge usor la faza cronica si astfel pacientul va fi nevoit sa recurga la intervenţie chirurgicala si tratament indelungat. In cazul opus, cand fisura este detectata din timp, poate sa fie vindecata doar cu un tratament adecvat, recomandat de medicul specialist”, apreciaza Radu Viorel, medic specialist Clinica Proctoline.


Fisurile anale se manifesta prin durere, ce are caracter de arsura sau usturime. Durerea este de o intensitate destul de mare si poate provoca la unii pacienti tulburari depresive.


In cazul netratarii la timp a fisurilor anale, acestea pot deveni cronice si pot aparea complicaţii, sub forma infectarii fisurii in sine. Se pot forma astfel abcese anale, fistule submucoase sau chiar stenoze anale, forme mai grave si mai greu de tratat.


Pentru a preveni aceste afectiuni, medicii recomanda pacientilor un regim alimentar echilibrat, bogat in fibre, cu un aport mare de lichide, in special apa.


Sursa: Comunicat de oresa

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri