Setari Cookie-uri

Sistemul de Urgenta - in plina dezvoltare

Primul echipaj de urgenta de pe o masina de pompieri va opera tot in Bucuresti pentru a sprijinii serviciile de urgenta existente prin acordarea, rapid, a primului ajutor pana la interventia unui echipaj medical.

In acest sens, SMURD Bucuresti va fi dotat cu doua motociclete destinate interventiei rapide si acordarii primului ajutor la locul accidentului.


Este remarcabil faptul ca cele doua motociclete reprezinta de fapt contributia populatiei Romaniei la dezvoltarea sistemului de urgenta. Vehiculele au fost achizitionate din fondurile obtinute de catre Fundatia pentru SMURD in Campaniile “2% pentru SMURD” 2010. Vreau sa salut si sa multumesc tuturor celor care s-au implicat si se implica in dezvoltarea sistemului sanitar”, a declarat ministrul Sanatatii, RITLI Ladislau.


Valoarea proiectului se ridica la peste 44 000 euro.

Cele doua motociclete vor fi utilizate in Bucuresti, in special in zona centrala, acolo unde exista un trafic intens sau in zonele cu acces limitat, ca de exemplu zona centrului istoric. Vehiculele vor fi deservite de personal paramedical instruit.


Fiecare dintre motocicletele achizitionate este dotata cu toate echipamentele medicale necesare acordarii primului ajutor, foarte rapid: defibrilator semi-automat, aspirator secretii, oxigen, trusa resuscitare, gulere cervicale, stingator.


Tot astazi, a fost lansat si primul echipaj de prim ajutor care utilizeaza masina de pompieri echipata cu dotare medicala.


Primul echipaj de urgenta de pe o masina de pompieri va opera tot in Bucuresti pentru a sprijinii serviciile de urgenta existente prin acordarea, rapid, a primului ajutor pana la interventia unui echipaj medical.


Treptat vor fi operationale 6 masini de acest tip care vor asigura in zona unitatilor de pompieri interventiile de urgenta pana la sosirea unui echipaj de prim ajutor.


“Prin aceste noi concepte ne propunem o mai buna eficienta prin cresterea capacitatii si scaderea timpilor de reactie la interventie”, a mai spus ministrul RITLI.



Comunicat de presa
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.