Setari Cookie-uri

Mentine-ti silueta mancand gustos!

Astazi mai mult ca oricand, a manca reprezinta mai mult decat o necesitate, fiind in egala masura o buna ocazie de desfatare a simturilor. Istoricii si antropologii au evidentiat faptul ca placerea de a manca depaseste simpla nevoie biologica de a ne hrani, deoarece valoarea centrala in societatea contemporana este data de bucuria de a trai.

Comunicat de presa

Astazi mai mult ca oricand, a manca reprezinta mai mult decat o necesitate, fiind in egala masura o buna ocazie de desfatare a simturilor. Istoricii si antropologii au evidentiat faptul ca placerea de a manca depaseste simpla nevoie biologica de a ne hrani, deoarece valoarea centrala in societatea contemporana este data de bucuria de a trai.

cereale integrale “Dintre cele cinci simturi, gustul este cel mai complex, pentru ca orice senzatie gustativa presupune participarea simultana a vazului, a mirosului, a perceptiilor tactile si chiar a celor auditive. In profilul senzorial al unui aliment toate aceste componente se suprapun, pentru a obtine un evantai de efecte gustative, in care se conjuga aroma, culoarea, textura si temperatura. Efectul acestei constelatii senzoriale, prin care hrana solicita intens organele noastre de simt, este tocmai placerea de a manca”, declara antropologul Alexandru Ofrim.
Citește și:

Kudika
20 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.