Setari Cookie-uri

Afla: Cati oameni omoara fumatul?

Fumatul este singura cauza importanta in rata deceselor, care poate fi evitata. Cu toate acestea, tutunul genereaza in Uniunea Europeana (UE) mai mult de 650.000 de decese anual .

Din punct de vedere socio-demografic, barbatii sub 54 de ani, cu venituri si status social reduse sunt mai inclinati sa fumeze (35%) decat femeile de aceeasi varsta si statut socio-economic (25%) 1.

In ceea ce priveste numarul persoanelor care au renuntat la fumat, Olanda, Suedia si Danemarca au cea mai mare proportie de ex-fumatori, 33%, 31%, respectiv 31 %, urmate de Finlanda, Franta si Germania, fiecare cu o pondere cuprinsa intre 27% si 26%1. Cantitatea de tutun consumata zilnic este cea mai mare in Bulgaria, Romania, Italia, Austria si Grecia1.

Bugetul dedicat fumatului in Uniunea Europeana este impovarator. Costurile legate de fumat ale bolnavilor care sufera de afectiuni precum bolile cardiovasculare si bronhopneumopatia obstructiva cronica au fost calculate la 105,83 miliarde de euro, respectiv 130,31 miliarde de euro in anul 2000, echivalentul a 1% din PIB-ul Europei. Costurile indirecte ale fumatului se ridica la doua treimi din aceasta suma .

Comunicat de presa




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.