Recomandari sanatoase pentru sezonul rece!

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal, pentru evitarea imbolnavirilor.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal, pentru evitarea imbolnavirilor.

recomandari de sanatate pentru sezonul rece

Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa. De asemenea, este recomandat sa se evite zonele aglomerate si expunerea prelungita la frig. In cazul in care este necesara deplasarea in spații deschise, este necesar sa se foloseasca mijloacele de protectie adecvate.
Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna si miscare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esentiala pentru mentinerea unui corp sanatos.
De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine sa evite deplasarile și frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile va incepe in aceasta saptamana monitorizarea cazurilor de viroze respiratorii si gripa din sezonul 2011-2012.

In perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va lansa campania anuala de vaccinare antigripala gratuita. Anul acesta, are in plan utilizarea unui numar de 1.000.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.


Comunicat de presa


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri